Lapuan hiippakunnan piispaehdokkaat seurapuhujina Kauhavalla

Lapuan hiippakunnan uusi piispa valitaan marraskuussa, ja ehdolla ovat Jouko Ala-Prinkkilä, Jukka Jämsén, Terhi Kaira ja Matti Salomäki. He kaikki puhuvat Herättäjä-Yhdistyksen ja Kauhavan seurakunnan järjestämissä seuroissa Kauhavan kirkossa lauantaina 9.10. klo 19.

Katso tallenne seuroista tästä linkistä.


Seurat ovat osa viikonlopun mittaista tapahtumaa ”Ole valona.” ja ne striimataan Herättäjä-Yhdistyksen Facebook-sivulle.

- En tiedä, onko aiemmin saatu käynnissä olevan piispanvaalin ehdokkaita samoihin seuroihin puhumaan, mutta yleisiä tällaiset tilanteet eivät ainakaan ole, sanoo Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtajana 1.10. aloittava Kalle Hiltunen.

Körttiseuroihin pyydetään usein paikallisia pappeja puhumaan herätysliiketaustasta riippumatta, ja myös piispa on toivottu vieras seuroissa.

- Muun muassa herättäjäjuhlilla paikallinen piispa kutsutaan aina puhujan paikalle, Hiltunen toteaa.

- Uskomme siis, että seuraväki varmasti mielellään kuulee ehdokkaita samoissa seuroissa.

Seurat ovat ensimmäinen tapahtuma, jossa kaikki piispaehdokkaat ovat kampanja-aikana samassa tilaisuudessa kirkkokansan tavattavissa Etelä-Pohjanmaalla.

- Kiitos kaikille piispaehdokkaille, että onnistuivat järjestämään osallistumisensa Kauhavan herättäjäjuhlien kiitospyhän ja vuosikokouksen ympärille rakennettuun tapahtumaan. Tätä osataan seuraliikkeessä taatusti arvostaa, vakuuttaa Hiltunen.

Körttiseurat ovat hengellinen tilaisuus, joissa Siionin virsien veisuu ja lyhyet puheet vuorottelevat. Virsiä ei valita etukäteen, vaan seurakansa valitsee virren vastauksena puheeseen: valinta kuvastelee puheen herättämiä ajatuksia tai ehdottajan omia tunnelmia. Seuraveisuu ei ole musiikkiesitys, vaan yhteistä rukousta.

”Ole valona.” -tapahtuma kestää Kauhavalla koko viikonlopun 9.–10.10. Ohjelmaan kuuluu mm. Kauhavan herättäjäjuhlien kiitospyhä ja Herättäjä-Yhdistyksen vuosikokous.