Körttiörkki Köppänen

Kun Sanni-tyttö sai mummaltaan lahjaksi Siionin virret, hän luuli, että kirjan sivujen välistä pilkistävä ruskea korva oli kirjanmerkki. Mutta sehän olikin körttiörkki Köppänen!

Hengellisen Kuukauslehden (nyk. Henki-lehti) Lasten sivun maskotin on piirtänyt oululainen Anna Pasma. Isonkyrön herättäjäjuhlilla lapset antoivat maskotilleen nimeksi Köppänen. Lasten sivua toimittavat kasvatusalan ammattilaiset Sanna Pitkänen, Anna Varjo, Kaisa Viirimäki ja Riitta Yliluoma, ja Köppäsen uusimpiin seikkailuihin voi tutustua Henki-lehden sivuilla.

He ovat luoneet hauskoja tarinoita Köppäsestä, joka kertoo itsestään muun muassa näin:

”Ammattini on Körtti-örkki, eli Olen maan päällä muukalainen, kuten virressä veisataan. Osoitteeni on Sannin mumman vanha virsikirja (Siionin virret), olen asunut siellä kyllä liiankin kauan ja nyt viimein pääsin vapaaksi, kun Sanni sai virsikirjan lahjaksi mummaltaan”

Tutustumisensa jälkeen Sanni ja Köppänen ovat kokeneet yhdessä monta seikkailua. Köppänen riemastuttaa sekä lapsia että aikuisia, sillä sillä on tapana puhua Siionin virsien säkein - ja samalla se antaa viisaita elämänohjeita.

Köppäsestä on ommeltu maskotteja myyntiin lähetystyön hyväksi herättäjäjuhlille, ja se on saanut myös oman kirjan sekä Jaakko Löytyn säveltämän laulun.

Evästeasetusten vuoksi emme enää upota videoita verkkosivuillemme, vaan linkitämme ne. Klikkaamalla kuvaa Köppäsen kirjan esittelyvideo avautuu YouTuben omilla sivuilla.

 

Köppäsen siikkarimuskari nähtiin vuoden 2020 etäherättäjäjuhlilla! Evästeasetusten vuoksi emme enää upota videoita verkkosivuillemme, vaan linkitämme ne. Klikkaamalla kuvaa video avautuu YouTuben omilla sivuilla.

Nivalan herättäjäjuhlilla 2019 Köppäsen saattoi tavata ilmielävänä, ja halaajia riitti! Körttiörkin upean puvun oli ommellut kirpputorilta löytyneestä materiaalista Riitta Yliluoma, ja hahmona lapsia ilahdutti Sanna Pitkänen. Köppäsen kanssa veisaamassa Lasten sivun tekijät Kaisa Viirimäki, Merja Kaivo-oja ja Anna Varjo.