Nimikkosopimukset

Nimikkolähetit | Nimikkokohteet

Herättäjä-Yhdistys tekee lähetystyötä yhteistyössä Suomen Lähetysseuran (SLS) kanssa ja on sen suurin alajärjestö. Vuosittainen avustussumma kootaan seurakolehdeilla, lahjoituksilla, myyjäisillä, lähetyslounailla ja lähetyspiireillä. Vapaaehtoiset seuraliikkeen vastuunkantajat tekevät mittavaa talkootyötä.

Lähetysinnostus heränneen kansan parissa virisi jo varhain. 1840-luvulla herännäispappien ovien pielissä olleet lähetyslippaat, joilla kerättiin varoja pakanalähetykselle, ovat edelleen symbolina lähetystuelle. Ensimmäiset heränneen kansan nimikkolähetit Heikki Saari, Kalle Himanen ja Maria Ala-Nikula toimivat Ambomaalla jo 1900-luvun alkupuolella. Tältä sivulta löydät tietoa heränneen kansan lähetysrahaston nykyisistä nimikkoläheteistä ja -kohteista.


 

Nimikkolähetit

 

Tiina Harju

Hr-asiantuntijana Tiina Harju muun muassa neuvoo johtoa ja esimiehiä henkilöstöhallinnon ohjeiden ja käytänteiden osalta, analysoi ELCB:n nykyisiä henkilöstöohjelmia suositellen uusia ratkaisuja ja johtaa henkilöstön kehittämisen strategista suunnittelua ja avustaa henkilöstön kehittämissuunnitelman luomisessa.

Tiinan viimeisimmät kirjeet:

- 1/2018


Katri ja Pekka Härkönen

Pastori Katri Härkönen työskentelee Tansanian evankelisluterilaisen kirkon palveluksessa Mwanzan raamattukoulun opettajana sekä Victoriajärven itäisen hiippakunnan seurakunta- ja naistyössä. Pastori Pekka Härkönen toimii Nyakaton luterilaisen koulutuskeskuksen rehtorina.

Katrin ja Pekan viimeisimmät kirjeet:


Riikka Halme-Berneking

Riikka Halme-Berneking on filosofian tohtori ja toimii Yhtyneitten Raamattuseurojen raamatun-käännöskonsulttina. Angolan Pipliaseurassa on meneillään seitsemän raamatun-käännöstä paikallisille kielille: nkumbin, songon, mbangalan ja nyanekan kielille ei ole ollut aiemmin Raamattua; umbundun, kikongon ja lucazin kielille lähetystyöntekijät ovat kääntäneet Raamatun vuosikymmeniä sitten, ja nyt näille kielille tehdään uudet käännökset.

Riikan viimeisimmät kirjeet:


Päivi ja Sakari Löytty

Tällä työkaudella Päivi Löytty keskittyy diakonia- ja lähetystyön kehittämishankkeeseen Namibian evankelis-luterilaisen kirkon läntisen hiippakunnan alueella. Sakari Löytty työskentelee Namibiassa musiikkityön kehittämishankkeessa.

Päivin ja Sakarin viimeisimmät kirjeet:


Piia ja Tero Ruotsala

Pia Ruotsala toimii Viron Perhekeskuksen johtajana. Tero Ruotsala kehittää Viron kirkon nuoriso- ja musiikkityötä.

Piian ja Teron uusimmat kirjeet:


Nimikkokohteet

 

Naisten lukutaidon kehittäminen Afrikassa (Suomen Pipliaseura).

Suomen Pipliaseuran kanssa Herättäjä-Yhdistys teki vuoden 2017 alusta uuden sopimuksen yhteistyöstä Lukutaitoa naisille Afrikassa -hankkeessa. Hankkeen toiminta-alueena ovat Etiopia, Kenia, Malawi ja Tansania, joissa on yhteensä 45 miljoonaa lukutaidotonta ihmistä, heistä 2/3 naisia.

Lukutaitohanketta tukemalla voit onnitella 130-vuotiasta Hengellistä Kuukauslehteä.


Nuorten laitostumisen ehkäiseminen Kambodzhassa (SLS).

Suomen Lähetysseura tekee Kambodzhassa yhteistyötä M’lup Russey -nimisen järjestön kanssa. Yhteisessä hankkeessa pyritään ehkäisemään lasten sijoittamista orpokoteihin ja panostamaan orpokotien valvontaan. Tässä järjestetään toimintakeskuksessa tietokoneopetusta nuorille, useammalle ryhmälle joka arkipäivä. Kirkko haluaa jakaa hyödyllisiä taitoja syrjäisillä alueilla ja vähävaraisille.

 


Senegalin kirkon koulutyö (SLS).

Kuvassa Fayelin koulun oppilaita, kuva E. Pöykkö.


Thaimaan evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntatyö (SLS).

 


Stipendiaatti Lusia Nghuutoola s Djuulume Namibiassa (SLS).

Namibiassa Heränneen kansan lähetysrahasto tukee yhdessä Järvenpään seurakunnan kanssa stipendiaatti Lusia Nghuutoola s Djuulumen opintoja Paulinumin pappisseminaarissa.

 


Kirkko Senegalin Fatickiin

Uutena nimikkokohteena Herättäjä-Yhdistys alkaa yhdessä Porvoon hiippakunnan kanssa tukea Senegalin Fatickin kirkon rakentamista, jonka arvellaan kestävän kolme vuotta.  Lounais-Senegaliin rakennettavasta kirkosta tulee luterilaisen kirkon pääkirkko.