Elämän kirja (2023)

Herättäjä-Yhdistyksen julkaisemaa Elämän kirjaa voi käyttää kalenterina, syntymäpäiväkirjana, esitäytettynä lahjakirjana, päiväkirjana, muistikirjana — miten omistaja haluaa.

Kirjassa on kuukausiruudukot ja tilaa muistiinpanoille. Lisäksi käyttäjän matkaseurana ovat rovasti Olavi Kaukolan arkiset rukoukset, jotka on poimittu kirjasta Täällä ihminen (Herättäjä-Yhdistys 1968, 7. painos 1987), ja pastori Ulla Mitrusen kauniit piirrokset.

Ulla Mitrunen on oululainen teologi ja taiteilija. Hän kuvaa itseään taiteilijana näin:

”Minä näen maisemat ja hetket kuvina, piirrän niitä mielessäni samaan tahtiin, kun hengitän.  Minun elämäni kantava kirjoitusmerkki on kysymysmerkki, huutomerkkejä pyrin välttämään, samoin loputonta selittämistä ja puhetta. Piirtäessä luotan ohuen viivan voimaan, ilmavuuteen ja selittämättömyyteen. Aivan kuin koko elämä. Ei tätä tarvitse suorittaa, selittää tai aina edes ymmärtääkään.”

Olavi Kaukola (1912–1982) julkaisi Evijärven kirkkoherran toimensa ohella useita kirjoja, joista suurin osa Herättäjä-Yhdistyksen kautta. Hänen sanojaan on lainattu myös Elämän kirjan takakansitekstiin:

”Salli ihmisen käden joskus tarttua minuun. Suo ihmissilmien välittää aivoihin kirjainteni viesti. Tee jostakin ajatuksestani merkkivalo, joka syttyy yllättäen. Tahtoisin muistuttaa ihmiselle: rukouksen hetki ja paikka on siinä, missä sitä vähiten odottaisi. Ohjaa omistajani tajuamaan, ettei elämässä tule asiaa, hetkeä eikä mielialaa, jota hän ei voisi tai saisi muuttaa rukoukseksi.”

Kirjaan liittyvät kuvat painokelpoisina sivun alalaidassa.


Lataa tästä painokelpoiset kuvat toimitukselliseen käyttöön:

Elämän kirja, kansikuva

Grafiikka Ulla Mitrunen

Elämän kirja, näyteaukeama kuukauden vaihdoksesta

teksti Olavi Kaukola

Grafiikka Ulla Mitrunen

Elämän kirja, näyteaukeama kuukausiruudukosta

Grafiikka Ulla Mitrunen

Ulla Mitrunen, kuva Sanna Krook
Olavi Kaukola, kuva Kalevi A. Mäkinen