Pauli Löija: Kehnon miehen postilla (2023)

Pauli Löija: Kehnon miehen postilla — armon sanoja armoa kaipaaville

Me emme ymmärrä Jumalasta mitään, mutta Hän puolestaan ymmärtää meitä, meidän heikkouksiamme ja vajavaisuuttamme. Siihen on meidän hyvä jäädä, salatun Jumalan lähelle.

Pauli Löijan uutuusteos Kehnon miehen postilla (Herättäjä-Yhdistys 2023) kuljettaa lukijan läpi kirkkovuoden kaikkien pyhäpäivien. Pauli Löija vertailee joka pyhän kohdalla eri vuosikertojen raamatuntekstejä, erityisesti evankeliumitekstejä, ja pohtii niiden sanomaa sekä henkilökohtaisten kokemustensa kautta että yleisesti nykyihmistä ajatellen.

Löija löytää evankeliumeista eroavaisuuksia, mutta aina myös saman yhtenevyyden: kaikissa evankeliumeissa Kristus luo armollisen katseensa nimenomaan heihin, joita pidetään muita alempina, joita sorretaan, jotka ovet vähemmistössä. Juuri heille, armoa kaipaaville, lausutaan armon sanat.

Saat olla juuri sinä, arvostettu Jumalan kuvana, sellaisena kuin olet. Olet Jumalalle rakas.

 

Pauli Löija (s. 1965 Vetelissä) on koulutukseltaan teologian maisteri ja työskennellyt lukuisissa erilaisissa ammateissa. Osan opiskeluajastaan hän asui Heränneiden ylioppilaskodissa. Löija on työkyvyttömyyseläkkeellä kaksisuuntaisen mielialahäiriön ja parantumattoman plasmasolusyövän takia. Hän julkaisi esikoisteoksensa Huonoja uutisia, hyviä hetkiä — parantumattomaan syöpään sairastuneen elämää” vuonna 2022.

 

 

 

 

 

 

 

Pauli Löija, käytettäessä mainittava kuvaaja Heikki Hakanen / Herättäjä-Yhdistys