Herättäjäjuhlat

Etäherättäjäjuhlat Körttiradiossa 3.-5.7.2020

Etäherättäjäjuhlia vietettiin Körttiradion kautta verkossa osoitteessa www.herattajajuhlat.fi. Siellä ovat tallenteina useimmat ohjelmat sekä lisäksi valokuvia ja seurapuheita. Kiitos mukana olleille!


Herättäjäjuhlat ovat Suomen toiseksi suurimmat hengelliset kesäjuhlat. Jos Jumala suo, vuonna 2021 juhlat pidetään Kauhavalla, 2022 Joensuussa ja 2023 Seinäjoella. Katso juhlapaikkakunnat kautta aikojen täältä!

Juhlien omat sivut ovat osoitteessa www.herattajajuhlat.fi. Siellä voit kuunnella juhlia myös suorana Körttiradiosta. Juhlien seurat tallennetaan, ja niitä voi tilata cd-levyllä verkkokaupasta.

Herättäjäjuhlat järjestetään viikonloppuna yleensä kaksi viikkoa juhannuksesta. Juhlille osallistuvan väen määrää on vaikea arvioida, mutta yleensä arviot ovat liikkuneet 20 000–30 000 välillä. Perinteisten kirkollisten kesäjuhlien joukossa herättäjäjuhlat ovat siis toiseksi suurimmat.

Keskeisin ohjelma järjestetään taivasalla, juhlakentällä. Seurat ovat perinteisesti juhlien tärkeintä antia. Oheisohjelma muodostuu lähinnä konserteista, näytelmistä, runoilloista ja eri ammattiryhmien kokoontumisista.

Herättäjäjuhlien teologikokous on suurimpia vuosittain järjestettäviä luterilaisten teologien kokoontumisia. Nuorille ja varhaisnuorille on järjestetty omaa ohjelmaa.

Herättäjäjuhlien luonteeseen kuuluu, että sinne ovat kaikki tervetulleita. Uskon määrää tai sitoutumista liikkeeseen ei kysellä.

Juhlat rakennetaan talkoovoimin. Järjestäjinä ovat paikallinen seurakunta, kunta ja Herättäjä-Yhdistys. Valmistelut on aloitettava noin viisi vuotta ennen juhlia, ja talkoolaisia tarvitaan juhlien aikaan noin tuhat.