Herättäjäjuhlat

Herättäjäjuhlat ovat Suomen toiseksi suurimmat hengelliset kesäjuhlat. Jos Jumala suo, juhlat pidetään 14.–16.7.2023 Seinäjoella, 5.-7.7.2024 Vaasassa, 2025 Salossa, 2026 Ylivieskassa ja 2027 Iisalmessa. Juhlien omat sivut ovat osoitteessa www.herattajajuhlat.fi.

Siellä voit kuunnella juhlia myös suorana Körttiradiosta. Juhlien seurat tallennetaan, ja niitä voi tilata cd-levyllä verkkokaupasta. Kesällä 2020 järjestettyjen etäherättäjäjuhlien ohjelmatallenteita voit katsoa videoina ilmaiseksi täällä ja kesän 2021 Kauhavan virtuaalisten herättäjäjuhlien tallenteita täällä.

Herättäjä-Yhdistys on myös julkaissut 1400 valokuvaa 1900-luvun herättäjäjuhlilta osoitteessa www.herattajajuhlat.fi/valokuvat. Tee aikamatka kuvien myötä - ja jos sinulla on kuvista sellaista tietoa, mitä ei kuvateksteissä ole mainittu, kerrothan meille sivulla olevan lomakkeen kautta!

Herättäjäjuhlat järjestetään viikonloppuna yleensä kaksi viikkoa juhannuksesta. Juhlille osallistuvan väen määrää on vaikea arvioida, mutta yleensä arviot ovat liikkuneet 20 000–30 000 välillä. Perinteisten kirkollisten kesäjuhlien joukossa herättäjäjuhlat ovat siis toiseksi suurimmat.

Keskeisin ohjelma järjestetään taivasalla, juhlakentällä. Seurat ovat perinteisesti juhlien tärkeintä antia. Oheisohjelma muodostuu lähinnä konserteista, näytelmistä, runoilloista ja eri ammattiryhmien kokoontumisista.

Herättäjäjuhlien teologikokous on suurimpia vuosittain järjestettäviä luterilaisten teologien kokoontumisia. Nuorille ja varhaisnuorille on järjestetty omaa ohjelmaa.

Herättäjäjuhlien luonteeseen kuuluu, että sinne ovat kaikki tervetulleita. Uskon määrää tai sitoutumista liikkeeseen ei kysellä.

Juhlat rakennetaan talkoovoimin. Järjestäjinä ovat paikallinen seurakunta, kunta ja Herättäjä-Yhdistys. Valmistelut on aloitettava noin viisi vuotta ennen juhlia, ja talkoolaisia tarvitaan juhlien aikaan noin tuhat.

Katso juhlapaikkakunnat kautta aikojen täältä!