Herättäjä-Yhdistyksen toimintaa

Herättäjä-Yhdistyksen toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja vastuunkantamiseen seuraliikkeen hyväksi. Ilman aktiivisia, sitoutuneita henkilöitä yhdistyksen toiminta ei olisi mahdollista nykyisessä laajuudessa. Herättäjä-Yhdistyksen paikallisosastoja on 101 (tilanne vuoden 2023 alussa), ja koko maan kattava aluetyö on organisoitu aluetoimikuntien ja -yhteyshenkilöiden kautta.

Herättäjä-Yhdistyksen musiikkityö kattaa niin Siionin virret, lukuisat kuorot kuin monet tapahtumat. Kansainvälisesti yhdistys toimii sekä sukulaiskansojen parissa että lähetyskentillä Suomen Lähetysseuran alaisen Heränneen kansan lähetysrahaston kautta.

Lapset ovat aina olleet heränneille tärkeitä, ja tärkeäksi koetaan työ nuorten ja opiskelijoiden parissa. Herättäjä-Yhdistyksen rippikoulut järjestetään yleensä Aholansaaressa.

Herättäjä-Yhdistyksen juuret ovat 1800-luvulla aloitetussa kustannustoiminnassa, joka jatkuu vielä nykypäivänäkin. Yli 130-vuotias lehtemme Hengellinen Kuukauslehti uudistui vuoden 2021 alussa nimellä Henki. Kustannusosakeyhtiö Herättäjän vuosikokouksen yhteydessä pidetyistä seuroista saivat alkunsa myös herättäjäjuhlat, jotka keräävät vuosittain 20 000-30 000 osallistuja vuosittain eri paikkakunnalle.

Yhdistyksen kuulumisia voit seurata tilaamalla uutiskirjeemme tai kolmesti vuodessa ilmestyvän hartausviestin, Sähköpostillan. Olemme myös kiitollisia jokaisesta, joka haluaa lähteä mukaan vapaaehtoistoimintaamme.