Pyhäkouluseurat

Pyhäkouluseurat - mitkä ne ovat ja kuinka ne järjestetään?

Pyhäkouluseurat ovat seurat kaiken ikäisille. Noin puolen tunnin ajan järjestetään erillistä ohjelmaa lapsille, jolloin aikuiset saavat rauhassa keskittyä seurapuheisiin ja veisuuseen. Aluksi ja lopuksi veisataan yhdessä.

Esimerkki pyhäkouluseuroista:

Kaikki yhdessä veisaavat alkuvirren. Sitten lapset siirtyvät aikuisen tai nuoren johdolla toiseen tilaan noin puolen tunnin ajaksi. Heille on oma pyhäkouluohjelma (esimerkkejä alla). Lopuksi tullaan jälleen yhteen ja veisataan loppuvirsi yhdessä.

Huomioitavaa:

  • Tarvitaan yksi aikuinen tai nuori ottamaan vastuu lapsista noin puolen tunnin ajaksi ja erillinen tila, jossa pyhäkouluosio pidetään. Pyhäkouluseurat voidaan pitää missä tahansa tilassa jossa on erillinen huone tai tila lasten kokoontumiselle.
  • Pyhäkoulun pitäjä suunnittelee pyhäkouluosion.
    • Esimerkkejä toteutuksesta: kirjastosta voi lainata Lasten Raamatun tai Raamatun tarinakirjan joka luetaan yhdessä. Useampiakin kirjoja kannattaa varata mukaan. Tarinoiden pohjalta voidaan piirtää tai muovailla eri asioita. Varaa piirustuspaperia, kunnollisia värikyniä kyniä tai muovailuvahaa.
    • Monilla seurakunnilla on hyviä, valmiita pyhäkoulumateriaaleja nettisivuillaan. Esim. http://www.kankaanpaanseurakunta.fi/osallistu/lapsityo/nettipyhakoulu
  • Pyhäkouluseuroissa olisi hyvä olla tarjolla jotakin lapsille sopivaa suolaista, esimerkiksi karjalanpiirakoita tai porkkana ja kurkkupaloja naposteltavaksi, ei pelkästään keksejä.
  • Muistakaa mainostaa pyhäkouluseuroja seurakuntien lapsityössä, kerhotiloissa ym.

Esimerkkejä pyhäkouluohjelmasta