Löydä paikkasi

Herättäjä-Yhdistyksen toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja vastuunkantamiseen seuraliikkeen hyväksi. Ilman aktiivisia, sitoutuneita henkilöitä yhdistyksen toiminta ei olisi mahdollista nykyisessä laajuudessa.

Ehtisitkö sinä antaa aikaasi toimintaamme kertaluontoisesti tai pidempään? Tai haluaisitko antaa talkoopanoksesi herättäjäjuhlien hyväksi?

Entä onko sinulla idea, jota emme ymmärrä kysyä? Ota yhteyttä järjestösihteeriin ja ehdota jotakin uutta!

 

Lyhytaikaisia vapaaehtoistehtäviä

* Pidä seurat

Seurojen järjestäminen kotona tai esimerkiksi seurakunnan tiloissa on herännäisyyden perustyötä. Herännäisseuroissa veisataan Siionin virsiä ja kootaan kolehti Herättäjä-Yhdistykselle. Seurojen järjestäjä varaa tilat, pyytää puhujat ja järjestää pientä tarjoilua. Seurat voi myös yhdistää vaikkapa syntymäpäiväjuhliin. Lue lisää seurojen järjestämisestä!

* Valokuvaa tai kirjoita

Hengellinen Kuukauslehti on 130 vuoden ajan ollut maanlaajuinen heränneiden yhdysside. Lehti pyrkii julkaisemaan artikkeleita ja haastatteluita tasapuolisesti eri puolilta maata. Tätä varten tarvitsemme "kirjeenvaihtajia", jotka voivat käydä kirjoittamassa jutun ja/tai ottamassa valokuvia omassa lähiympäristössään. Palkkiota emme voi maksaa, mutta tekijänkappaleen kyseisestä lehden numerosta lähetämme. Voit tehdä yhden jutun tai sitoutua olemaan käytettävissä pidemmän aikaa. Kysy lisää lehden toimitussihteeriltä!

* Päivitä sosiaalista mediaa

Erityisesti Herättäjä-Yhdistyksen Instagram-tili kaipaa jatkuvasti kuvamateriaalia ja lyhyitä tekstiä eri puolilla maata järjestettävistä tapahtumista. Jos haluat ottaa päivitysvastuun esimerkiksi yhden tapahtuman tai vaikkapa viikon ajaksi, ota yhteyttä viestintäsuunnittelijaan. Kiinnostuksesi mukaan voit lähteä päivittäjäksi myös Facebookiin tai Twitteriin!

* Puhu seuroissa

Vuoden aikana Suomessa järjestetään noin 1300 herännäisseurat. Puhujia tarvitaan jatkuvasti eri puolilla maata. Körttiseuroissa puheiden sävy on rinnalla kulkijan ja puheet nousevat sanasta ja elämänkokemuksesta. Puhujiksi toivotaan eri ikäisiä, erilaisella elämänkokemuksella varustettuja ihmisiä. Kysy lisää järjestösihteeriltä

* Ilmoittaudu esiveisaajaksi

Ovatko Siionin virret sinulle tuttuja? Haluatko mielelläsi tukea veisuussa muitakin? Esiveisaajia tarvitaan seuroissa ja tapahtumsisa. Kysy lisää järjestösihteeriltä

 

Pidempiaikaisia vapaaehtoistehtäviä

* Paikallisosastotoiminta

Paikallisosastot ovat Herättäjä-Yhdistyksen rekisteröimättömiä toimintaelimiä, joiden asioita hoitaa vuodeksi kerrallaan valittava paikallistoimikunta. Osastojen tehtävänä on järjestää seuroja kotipaikkakunnallaan, monesti yhteistyössä seurakunnan kanssa. Alueelliset paikallisosastojen kokoukset järjestetään yleensä syksyisin. Lue lisää täältä!

* Liity kuoroon

Herännäiskuoroja toimii ympäri Suomen. Kysy lisää musiikkisihteeriltä ja liity mukaan!

 

Herättäjäjuhlat

Herättäjäjuhlien valmistelussa ja toteutuksessa tarvitaan runsaan talkoolaisjoukon työpanos. Sivustolta www.vapaaehtoistyö.fi voit ilmoittautua vapaisiin työtehtäviin. Lisätietoa tulevista herättäjäjuhlista on juhlien omilla kotisivuilla.