Herättäjä-Yhdistyksen adventtikalenteri 2018

Tällä sivulla ilmestyy adventin ajan 2.-25.12.2018 Herättäjä-Yhdistyksen tämän vuoden adventtikalenteri. Luvassa on joka päivä jouluun asti jokin pieni yllätys.

Adventtikalenterin kuva on Jukka Risikon.

 

Torstai 13.12.2018

130-vuotias Hengellinen Kuukauslehti kiertää Suomea!

Ja tietysti mukana on myös lehden lastensivuilla seikkaileva körttiörkki Köppänen.

Ilokseen Köppänen pääsi herättäjäjuhlille Tampereelle. Se tapasi siellä paljon uusia ystäviä: leikkiviä, piirtäviä ja keppariratsastavia lapsia, ystävällisen koiran ja televisiosta tutun vanhemman liikennepuistokonstaapeli Maltin. Ja Köppänen ei olisi Köppänen, ellei kaikkea tätä säestäisi vahva veisuu.

Lisää Köppäsestä voit lukea sen omalta sivulta. Joko teillä osataan Jaakko Löytyn säveltämä Köppäsen oma laulu?

 


Keskiviikko 12.12.2018

Onko sinulla muistikuvia Jaakko Eleniuksesta henkilönä tai Hengellisen Kuukauslehden päätoimittajan roolissa?

Aholansaaren Körttifoorumissa FM, KTM, TM Alma Tuiskula kertoi Jaakko Eleniuksen kaudesta Hengellisessä Kuukauslehdessä. Hän on kirjoittanut aiheesta kirkkohistorian pro gradu -työnsä. Esityksen voi kuunnella tältä videolta.


Tiistai, 11.12.2018

Hengellisen Kuukauslehden 130-vuotista taivalta on kuluneen vuoden aikana muistettu lukuisissa alueellisissa juhlissa ja kirkkopyhissä ympäri maan.

Syyskuussa Keski-Suomen alueellisessa juhlassa Laukaassa piti juhlapuheen Herättäjä-Yhdistyksen järjestösihteeri Hanna Tuura. Pääset lukemaan puheen tästä linkistä.


Maanantai 10.12.2018

Muistathan lukea Hengellisestä Kuukauslehdestä myös ilmoitussivut? Ruskaretki Ylläkselle on yksi toistuvista tapahtumista, joita mainostetaan etukäteen ja joista kerrotaan lehdessä jälkikäteen.

Näin komeasti veisasivat ruskaretkeläiset tänä syksynä vierailullaan Pajalan kirkossa.


II adventtisunnuntai 9.12.2018

Oletko tullut ajatelleeksi, millaista elämäsi olisi, ellet osaisi lukea? Jos ymmärtäisit puhuttua kieltä, mutta et kylttejä, käyttöohjeita, lehtiä, internetiä? Jos et edes tietäisi varmasti, mitä sellaisissa papereissa sanotaan, joihin sinun pitäisi tavalla tai toisella piirtää puumerkkisi?

Herättäjä-Yhdistys on yhteistyössä Suomen Pipliaseuran kanssa toteuttamassa Lukutaitoa naisille Afrikassa -hanketta. Herännäisyydessä on aina arvostettu koulutusta ja lukemista sukupuoleen katsomatta. Niinpä 130-vuotiaan Hengellisen Kuukauslehden juhlatempauksena on Pipliaseuran lukutaitohankkeen tukeminen.

Voit onnitella Hengellistä Kuukauslehteä antamalla oman panoksesi niiden auttamiseksi, joille lehden lukeminen ei ole itsestäänselvyys. Lue lisää lahjoitusmahdollisuudesta täältä!


Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivä 8.12.2018

Kun Hengellisen Kuukauslehden 130-vuotisjuhlavuotta alettiin suunnitella ja hakea sille tunnusta, katso kääntyi luonnollisesti Siionin virsiin. Sieltä nousivat puhuttelemaan virren 183 toisen säkeistön sanat Katsomaan avaralle.

Tämä Jaakko Haavion virsi on kaikkineen nöyrän lähimmäisenrakkauden ylistys. Virsi on tallenteena Herättäjä-Yhdistyksen levyllä Uusin, kirkkain sävelin. Alla sen veisaa mieskuoro Veisuuveljet. Voit tutustua levyyn tarkemmin verkkokaupassa.

 

 

perjantai 7.12.2018

Tämänvuotisen Aholansaaren Körttifoorumin teemana oli Hengellisen Kuukauslehden juhlavuoden kunniaksi kirkollinen media.

Aiheesta keskustelivat Kotimaan, Sanan, Lähetyssanomien, Kuopion ev. lut seurakuntien Kirkko ja koti -lehden sekä Hengellisen Kuukauslehden päätoimittajat. Tilaisuuden veti Salla Ranta.
 


Itsenäisyyspäivä, 6.12.2018

Hyvää Suomen 101-vuotispäivää!

Viime vuonna Hengellinen Kuukauslehti juhli Suomen 100-vuotista taivalta julkaisemalla joka numerossaan palstaa Hengellinen Kuukauslehti itsenäisessä Suomessa. Palstalla käsiteltiin aina yhden vuosikymmenen verran sitä, miten Suomen ja maailmankin "maalliset" tapahtumat olivat lehden palstoilla näkyneet.

Koska lehden palstamäärä oli tietysti rajattu, artikkelien pidemmät versiot on julkaistu netissä. Pääset lukemaan ne tästä linkistä.


Keskiviikko 5.12.2018

Hengellisen Kuukauslehden 130-vuotista taivalta on kuluneen vuoden aikana muistettu lukuisissa alueellisissa juhlissa ja kirkkopyhissä ympäri maan.

Syyskuussa Keski-Suomen alueellista juhlaa vietettiin Laukaassa. Messussa saarnasi Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen, joka on myös Hengellisen Kuukauslehden päätoimittaja. Pääset lukemaan saarnan tästä linkistä.


Tiistai 4.12.2018

Hengellinen Kuukauslehti on 130 vuoden iässään yksi vanhimmista Suomessa yhä ilmestyvistä aikakauslehdistä. Mutta Herättäjä-Yhdistys julkaisee toistakin lehteä, jonka ikä kirjoitetaan kolmella numerolla: joululehti Talvikynttilät on ilmestynyt jo yli vuosisadan ajan.

Tästä linkistä pääset tutustumaan tämänvuotiseen Talvikynttilät-lehteen ja halutessasi myös tilaamaan sen itsellesi tai läheisellesi. Mutta jos sinua kiinnostavat menneet vuosikymmenet, käy lukemassa vanhoissa Talvikynttilöissä julkaistuja tekstejä vuoden 2016 adventtikalenteristamme!

 


Maanantai 3.12.2018

130-vuotias Hengellinen Kuukauslehti kiertää Suomea!

Osallistuitko herättäjäjuhlilla Tampereella Hengellisen Kuukauslehden kansiäänestykseen? Siinähän sai äänestää mielestään parhaan kesäkuun 2017 ja toukokuun 2018 välillä ilmestyneiden lehtien kansista.

Kansiäänestyksen tulos julkistettiin syyskuun lopulla Körttifoorumissa. Sen voi katsoa alla olevalta videolta tai tästä pdf-tiedostosta.


I adventtisunnuntai 2.12.2018

Hyvää alkavaa adventtia ja tervetuloa seuraamaan Herättäjä-Yhdistyksen vuoden 2018 adventtikalenteria! Sen parissa muistelemme jouluaamuun asti kuluvaa Hengellisen Kuukauslehden 130-vuotisjuhlavuotta.

Hengellisen Kuukauslehden juhlavuoden video kertoo sytykkeistä. Mistä sinä saat sytykkeitä elämääsi?