Star Wars -seurat

Episodi II: Kloonien hyökkäys (Attack of the Clones)

JUONIPALJASTUSVAROITUS, ellei elokuva ole sinulle tuttu!

 

Voit halutessasi osallistua kolehtiin valitsemallasi tavalla. Lue lisää täältä!


Episodi I: Pimeä uhka (The Phantom Menace)

JUONIPALJASTUSVAROITUS, ellei elokuva ole sinulle tuttu!

 

Voit halutessasi osallistua kolehtiin valitsemallasi tavalla. Lue lisää täältä!


Herättäjä-Yhdistys järjestää internetin rannattomassa bittiavaruudessa seurapuhesarjan Tähtien sota -teemalla joulukuussa 2019 ensi-iltaan tulevan elokuvan Star Wars: The Rise of Skywalkerin kunniaksi. Kyseinen elokuva päättää yhdeksän elokuvan kokonaisuuden, joka alkoi toukokuussa 1977.

Tämä avaruussatu on maailmanlaajuisesti niin tunnettu, että Herättäjä-Yhdistyksen työntekijöissä ja seuraväessäkin löytyy niitä, jotka ovat keskimääräistä perehtyneempiä Tähtien sodan maailmaan. Koska körtti on körtti myös elokuvaa katsoessaan, näillä voimin saadaan aikaan Tähtien sota -videoseurat: yhdeksän lyhyttä miniseurapuhetta, vastausvirsisäkeistö ja toivottavasti joitakin katsojia.

Star Wars –tarinan luoja George Lucas on kommentoinut elokuvien hengellisestä ulottuvuutta mm. näin: “All I was trying to say in a very simple and straightforward way, is that there is a God and there is a good and bad side.“ Ja toisessa yhteydessä: “I didn’t want to invent a religion. I wanted to try to explain in a different way the religions that have already existed. I wanted to express it all.”

Nämä elokuvat ovat ensisijaisesti tekijöidensä itseilmaisua, ihmisten luoma satusarja ja kaupallinen tuotekimara. Juuri sellaisina ne kuitenkin heijastelevat myös jotakin Jumalasta — kristillisessä teologiassa on tavattu puhua ”yleisestä ilmoituksesta”, latinaksi revelatio generalis, jolla tarkoitetaan ihmisen luonnollista aavistelua korkeammasta voimasta luonnon, historian ja ihmiskohtaloiden perusteella. Erityisen ilmoituksen Jumala on sitten itsestään antanut Jeesuksessa Kristuksessa ja Raamatussa.

Elokuvia — kuten muitakin kulttuurituotteita — voi ja kannattaa katsoa eri näkökulmista ja eri lähtökohdista. Jos niitä katsellaan uskonnollisesta näkökulmasta, voidaan tarkkailla vaikkapa sitä, millaisia väitteitä ne maailmasta esittävät, tai onko niissä uskonnollisia aiheita. Elokuvaa "uskonnolliseksi" ei toki pelkkä aihe tee — kyse on pikemminkin asenteesta ja lopulta katsojan näkökulmasta. Tähtien sota –elokuvissa voi halutessaan nähdä erilaisia vertauskuvia kristillisyydestä, eettisen toiminnan malleja ja vaikkapa sytykkeitä teologiseen pohdintaan.

Kokonaisuuden elokuviin perustuvat seurapuheet julkaistaan tällä sivulla seuraavina iltoina klo 21:

  •     pe 6.12. Episodi I: Pimeä uhka (The Phantom Menace)
  •     la 7.12. Episodi II: Kloonien hyökkäys (Attack of the Clones)
  •     su 8.12. Episodi III: Sithin kosto (Revenge of the Sith)
  •     pe 13.12. Episodi IV: Uusi toivo (A New Hope)
  •     la 14.12. Episodi V: Imperiumin vastaisku (The Empire Strikes Back)
  •     su 15.12. Episodi VI: Jedin paluu (Return of the Jedi)
  •     pe 20.12. Episodi VII: The Force Awakens
  •     la 21.12. Episodi VIII: The Last Jedi
  •     su 22.12. Episodi IX: The Rise of Skywalker

Halutessasi voit osallistua seurakolehtiin haluamasi kanavan kautta. Lue lisää täältä.

Materiaalia median käyttöön.


 

Tervetuloa mukaan!