Herättäjä-Yhdistys jatkaa toimintansa sopeuttamista koronarajoitusten takia

Herättäjä-Yhdistyksessä käytiin ja saatiin päätökseen kevään toiset yt-neuvottelut 6.5.2020. Yhdistys lomauttaa henkilöstöään 90 päivän aikana kesäkuusta elokuun loppuun asti. Lomautusten tavat ja kestot vaihtelevat työtilanteen ja työtehtävien mukaan.

Herättäjä-Yhdistys lomauttaa henkilöstöään 90 päivän aikana kesäkuusta elokuun loppuun asti. Lomautusten tavat ja kestot vaihtelevat työtilanteen ja työtehtävien mukaan. Lomautukset johtuvat työmäärien ja tulojen supistumisesta kevään ja kesän aikana koronarajoitusten takia. Toimenpiteellä halutaan turvata työn jatkuvuus ja yhdistyksen toimintakyky. Työnantaja voi kutsua työntekijän lomautukselta takaisin töihin, mikäli työtilanne muuttuu jakson aikana. Herättäjä-Yhdistyksessä käytiin ja saatiin päätökseen kevään toiset yt-neuvottelut 6.5.2020.

Seurojen, kirkkopyhien peruuntumisen lisäksi Kauhavan herättäjäjuhlien siirtymisen vuodella eteenpäin arvioidaan supistavan Yhdistyksen kolehteja ja muita tuloja lähes 370 000 euroa elokuun loppuun mennessä. Säästöä lomautusten lisäksi syntyy mm. matkakuluissa, kun työtä tehdään etänä ja verkon välityksellä. Vain täysin välttämättömät hankinnat voidaan tehdä.

- Olemme kiitollisia lisääntyneestä lahjoittajien antamasta tuesta. Samalla etsimme avustuksia ja toivomme, että saisimme apua mm. kirkolta ja odotamme, että valtio voisi tukea yhdistyksiä koronatilanteen taloudellisiin menetyksiin niin kuin tuetaan yrityksiä, sanoo Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen.

- Herättäjä-Yhdistyksen toimintaa sopeutetaan rajoituksiin ja lomautuksiin. Valmisteilla on Körttiradiossa toteutettavat etäherättäjäjuhlat, ja verkkoseuroja on järjestetty Yhdistyksen Facebook-sivulla kevään aikana torstaisin. Kesän rippikoululeirejä Aholansaaressa olisi suuri halu toteuttaa ja niistä tehdään ratkaisut lähipäivinä. Myös seuroja voivat paikallisosastot harkita järjestävänsä rajoitusten ja ohjeiden puitteissa. Toiminnassa joudumme kaikkien muiden tavoin huomioimaan turvallisuus- ja terveysnäkökohdat. Verkkokauppa on auki, mutta toimitusaikoihin tulee kesän aikana viivästystä toimiston kiinniolon, lomautusten ja lomien takia, Juntunen kertoo.   

Herättäjä-Yhdistys on yleishyödyllinen yhdistys, joka työllistää 20 henkilöä toukokuussa 2020. Yhdistyksen jäsenmäärä keväällä 2020 on noin 4800. Herättäjä-Yhdistyksen tarkoituksia on toimia hengellisen elämän hoitamiseksi rohkaisten ihmisiä elämään kristittyinä. Herättäjä-Yhdistyksen varsinainen toiminta on järjestetty viiden ohjelman alle: seuraliike, kasvatus, musiikki, kansainvälinentyö, viestintä ja kustannustoiminta. Yhdistyksen tuotteita kuten kirjoja ja äänitteitä on myynnissä verkkokaupassa.

Lisätietoja  H-Y:n toiminnasta: toiminnanjohtaja Simo Juntunen, simo.juntunen@h-y.fi tai 050 337 1535.

Herättäjä-Yhdistyksen verkkokauppa: www.herattaja.fi

Tietoja Herättäjä-Yhdistyksestä: www.h-y.fi