Herättäjän Kirjakauppa lopettaa toimintansa

Herättäjä-Yhdistyksen toimisto pysyy Lapualla.

Herättäjän Kirjakauppa Lapualla lopettaa toimintansa keväällä 2019. Kirjakauppa Oy:n lopettamispäätöksen teki omistajaa edustava Herättäjä-Yhdistyksen hallitus.

- Toiminnan lopettamisen syynä ovat alan tulevaisuudennäkymät sekä Kirjakaupan pitkään jatkunut liikevaihdon pieneminen ja taloudellinen kannattamattomuus. Hallituksen päätös syntyi pitkän ja perusteellisen harkinnan jälkeen, kertoo Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen.

Herättäjän Kirjakauppa Lapualla on palvellut asiakkaitaan yli 70 vuoden ajan.

- Kirjakauppa-ala ja ihmisten ostokäyttäytyminen ovat muuttuneet merkittävästi viimeisten vuosien aikana. Perinteisen kivijalkakirjakaupan rinnalle ovat tulleet verkkokaupat. Lisäksi kirjojen myynti suurissa marketeissa on lisääntynyt. Myös mobiilisti kuunneltavat äänikirjat ovat tulleet markkinoille, kertoo Kirjakauppa Oy:n toimitusjohtaja Hanna Maunula.

Kirjakaupan loppuunmyynti alkaa maaliskuun alusta ja toiminta päättyy myöhemmin keväällä. Kaupassa on ollut kaksi kokoaikaista ja yksi osa-aikainen työntekijä, joiden työsuhde loppuu kaupan sulkeutumisen myötä.

-Herättäjä-Yhdistyksen puolesta haluamme lämpimästi kiittää kaikkia asiakkaitamme ja kirjakaupan henkilökuntaamme näistä vuosista, sanovat Juntunen ja Maunula.

Kustannustoiminta jatkuu ja Herättäjä-Yhdistyksen toimisto siirtyy uusiin tiloihin Lapualla

Herättäjä-Yhdistyksen kustannustoiminta jatkuu entiseen malliin. Yhdistyksen kustantamia kirjoja, äänitteitä ja lehtiä voi ostaa jatkossakin mm. Yhdistyksen toimistosta, puh. (06) 433 5700, ja verkkokaupasta www.herattaja.fi.

Kirjakaupan lopettamisesta johtuen Herättäjä-Yhdistys laittaa nykyisen toimitalonsa Lapualla myyntiin.

- Tässä ns. Kosolan talossa on enemmän neliöitä kuin Yhdistys tarvitsee, kertoo toiminnanjohtaja Juntunen.

Kirkkopalvelut ja Herättäjä-Yhdistys ovat alustavasti sopineet, että Yhdistyksen toimisto siirtyy Seurakuntaopiston Lapuan kampukselle sen jälkeen, kun Kosolan talon myynti on toteutunut.

- Opiston ja Herättäjä-Yhdistyksen yhteistyön odotamme tiivistyvän, Juntunen toteaa.  

LISÄTIETOJA:   Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen (simo.juntunen@h-y.fi, 050 3371535)

                          Kirjakauppa Oy:n toimitusjohtaja Hanna Maunula (hanna.maunula@h-y.fi, 0400 638 295)

 

Kosolan talon historiaan voit tutustua täällä.

Päivitetty 21.2.2019: lisätty maininta päättyvistä työsuhteista.