Lukupiiri Siionin virsille blogissa

Osoitteessa https://siioninvirret.blogspot.com/ kokoontuu kaikille avoin Siionin virsien lukupiiri.

 

Osoitteessa https://siioninvirret.blogspot.com/ kokoontuu kaikille avoin Siionin virsien lukupiiri.

Uudistetut Siionin virret otettiin käyttöön Nilsiän herättäjäjuhlilla 2017. Kyseessä oli tämän heränneiden virsikokoelman kolmas kokonaisuudistus, jonka myötä muuttui paljon niin sanoituksissa, sävelmissä kuin virsijärjestyksessäkin.

Lukupiiriblogissa käydään Siionin virret läpi kannesta kanteen. Maanantaina 20.8. blogissa ilmestyi alustus Siionin virsistä nro 1–3, ja sen jälkeen käsitellään kuusi virttä kerrallaan joka viikko aina kesäkuuhun 2019 asti.

Alustukset tulevat olemaan keskenään erilaisia, ja kirjoittajina on Herättäjä-Yhdistyksen työntekijöiden lisäksi niin ammattimaisia virsituntijoita kuin tavallisia veisaajia. Mukaan ovat lupautuneet mm. Heli Karhumäki, Jouko Ikola, Leena-Marja Renko, Heikki O. Tukiainen, Kalle Hiltunen, Katariina Airas ja Sirkku Rinnekari.

Ainakin yhtä tärkeä on blogin kommenttiosio.

- Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita keskustelemaan kommenteissa alustuksesta ja viikon virsistä, rohkaisee projektia organisoiva Herättäjä-Yhdistyksen järjestösihteeri Hanna Tuura.

Tuura vinkkaa, että on lisäksi luvallista ja jopa suositeltavaa käyttää blogin alustuksia kasvotusten kokoontuvien kirjallisuuspiirien, kaveriporukoiden tai seurojen keskustelunherättäjänä.

- Virsien kohdalla lukupiiriläiset ja satunnaiset kävijät voisivat miettiä esim. henkilökohtaista suhdettaan virsitekstiin: miten tämä virsi minua puhuttelee, millaisissa tilanteissa tätä on veisattu, millaisiin tilanteisiin virsi sopii.

Virttä ei tietenkään voi kokonaan erottaa sävelmästään, mutta lukupiirissä lähestytään Siionin virsiä ennen kaikkea teksteinä ja sanojen kautta.

 

LISÄTIETOJA: