Siioninvirsimerkki
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Siioninvirsimerkki

Siionin virsien opettelua edistääkseen Herättäjä-Yhdistys ottaa käyttöön siioninvirsimerkin

Tälle sivulle päivitetään lisätietoa siioninvirsimerkin suorittamisesta lähiaikoina.

Uudessa siioninvirsikirjassa on 255 virttä, joissa käytetään 141 eri sävelmää. Kun veisaaja on osoittanut hallitsevansa 75 melodiaa, hän saa kirjaansa ”puolimatkan virsitarran”. Koko siioninvirsikirjan sävelmät hallitsevalla on oikeus lunastaa itselleen siioninvirsipinssi. Alle 18-vuotiaille on luvassa ensimmäinen tarra jo 15 virsisävelmällä ja toinen, kun hallussa on 30 melodiaa.

Pian tälle nettisivulle tulee lista virsistä (samalla sävelellä veisattavat ovat samalla rivillä), jonka veisaaja voi tulostaa ja johon vastaanottaja merkitsee listaan hyväksymisen allekirjoituksella ja suorituksen paikalla ja päivämäärällä.

Herättäjäjuhlilla otetaan vastaan virsisuorituksia. Virsikojussa on tänä vuonna Veisuunurkka, jossa voi saada asiantuntijan vahvistuksen sävelmien oppimiselle. Virsikuuntelijat odottavat siellä sinua lauantaina klo 12—13, 14.30—15.30 ja 17—18.30 sekä sunnuntaina messun ja päätösseurojen välissä.

Herättäjäjuhlien jälkeen virsisuorituksia ottavat vastaan ennen kaikkea omat herännäiskuoromme. Lisäksi seurakuntien kanttoreita on pyydetty talkoisiin virsisuorituksia vastaanottamaan. Voit siis kysyä oman seurakuntasi kanttorilta asiasta - mitään velvollisuutta kanttorilla ei kuitenkaan ole siioninvirsisuoritusta vastaanottaa.

Kerralla veisataan vähintään 10 sävelmää (yksi säkeistö riittää). Veisaaja tuo mukanaan ylimääräisen siioninvirsikirjan, jotta vastaanottaja voi todeta osaamisen toisesta ja veisaaja veisata toisesta.

 

Huom. Jos olet kanttori tai nuotinlukutaitoinen Siionin virsien ystävä, ja voisit ottaa siioninvirsisuorituksia vastaan enemmänkin kuin satunnaisesti,  ilmoita asiasta Herättäjä-Yhdistykseen (Hanna Tuura, puh. 040 772 1903).

Tapahtuu
La 29.4.
Klo 17.00
Mieskuoro Veisuuveljien 10-vuotisjuhlakonsertti, Kulosaaren kirkko, Helsinki. Lisätietoja.
Pe 26.5.–28.5.
Aikuisten kertausripari Aholansaaressa. Lisätietoja.
Pe 26.5.–28.5.
Aholansaaren ystäväpäivät. Lisätietoja.
Pe 7.7.–9.7.
Herättäjäjuhlat Nilsiässä. Lisätietoja.
La 2.9.–9.9.
Ruskaretki Ylläkselle Kuopiosta ja Seinäjoelta. Lisätietoja.
La 23.9.–28.9.
Hengellisen Kuukauslehden lukijamatka Budapestiin ja Wieniin. Lisätietoja.
Su 29.10.–2.11.
Herännäishenkinen kylpylämatka Viron Haapsaluun. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi