Siioninvirsimerkki
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Siioninvirsimerkki

Siionin virsien opettelua edistääkseen Herättäjä-Yhdistys ottaa käyttöön siioninvirsimerkin

Uudessa siioninvirsikirjassa on 255 virttä, joissa käytetään 141 eri sävelmää. Kun veisaaja on osoittanut hallitsevansa 15, 30 ja 75 melodiaa, hän saa kirjaansa aina uuden virsitarran. Koko siioninvirsikirjan sävelmät hallitsevalla on oikeus lunastaa itselleen siioninvirsipinssi. 

Täällä on lista virsistä (samalla sävelellä veisattavat ovat samalla rivillä), jonka veisaaja voi tulostaa ja johon vastaanottaja merkitsee listaan hyväksymisen allekirjoituksella ja suorituksen paikalla ja päivämäärällä.

Herättäjäjuhlilla otetaan vastaan virsisuorituksia. Virsikojussa on tänä vuonna Veisuunurkka, jossa voi saada asiantuntijan vahvistuksen sävelmien oppimiselle. Virsikuuntelijat odottavat siellä sinua lauantaina klo 12—13, 14.30—15.30 ja 17—18.30 sekä sunnuntaina messun ja päätösseurojen välissä.

Herättäjäjuhlien jälkeen virsisuorituksia ottavat vastaan ennen kaikkea omat herännäiskuoromme. Lisäksi seurakuntien kanttoreita on pyydetty talkoisiin virsisuorituksia vastaanottamaan. Voit siis kysyä oman seurakuntasi kanttorilta asiasta - mitään velvollisuutta kanttorilla ei kuitenkaan ole siioninvirsisuoritusta vastaanottaa.

Kerralla veisataan vähintään 10 sävelmää (yksi säkeistö riittää). Veisaaja tuo mukanaan ylimääräisen siioninvirsikirjan, jotta vastaanottaja voi todeta osaamisen toisesta ja veisaaja veisata toisesta.

 

Huom. Jos olet kanttori tai nuotinlukutaitoinen Siionin virsien ystävä, ja voisit ottaa siioninvirsisuorituksia vastaan enemmänkin kuin satunnaisesti,  ilmoita asiasta Herättäjä-Yhdistykseen (Hanna Tuura, puh. 040 772 1903).


pdf liite

Siioninvirsimerkin suorituskortti
Tapahtuu
To 3.8.
Klo 13.00
Tunturiseurat Muotka-tuntureiden alueella Tuanganuaivin huipulla. Lisätietoja.
Su 20.8.
Klo 10.00
Herättäjän päivä Laukkalan kirkossa seppä Högman -perinnön merkeissä. Lisätietoja.
Ti 22.8.–24.8.
Aholansaaren teologikokous. Lisätietoja.
La 2.9.–9.9.
Ruskaretki Ylläkselle Kuopiosta ja Seinäjoelta. Lisätietoja.
La 23.9.–28.9.
Hengellisen Kuukauslehden lukijamatka Budapestiin ja Wieniin. Lisätietoja.
Pe 20.10.–21.10.
Seurapuhujakoulutusta Kainuun opistolla. Lisätietoja.
Su 29.10.–2.11.
Herännäishenkinen kylpylämatka Viron Haapsaluun. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi