Vaivatun vaellus (cd, 2019)

RiNKI-yhtyeen uutuuslevy Muukalaisena maailmassa — juurevia körttivirsiä ja raikasta hengellistä maailmanmusiikkia

”Hengellisen musiikin äänitetarjontaan on syttynyt uusi tähti”
– Ylöjärven Uutiset 16.9.2020

Herättäjä-Yhdistys julkaisi syyskuussa 2020 RiNKI-yhtyeen uutuuslevyn Muukalaisena maailmassa. Levyllä kuuluvat jäljet viidentoista vuoden yhteisestä soitosta ja laulusta kirkoissa, seurapenkissä, keikoilla ja keittiössä. Hengelliset sävelmät vuoroin Etelä-Pohjanmaan, Pohjoismaiden, Irlannin, Bretagnen ja Appalakkien poljennoilla virtailevat Euroopan reunoilta meren yli ja takaisin. Aikaa kestänyt musiikki elää jamisoiton hengessä tällä levyllä, jonka tekemisen aika oli nyt.

RiNKI-yhtyeessä soittavat Hanna Koivisto (laulu ja kitara), Sanna Ågren (laulu ja viulu), Rauno Junkkari (huilut ja 2-rivinen haitari) ja Jyrki Koivisto (kitara, mandoliini, busuki, banjo ja laulu).

Siionin virret on heränneiden eli körttiläisten laulukirja. Herännäisyys on yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sisällä vaikuttavista perinteisistä herätysliikkeistä. Nykyisin herännäisyys tunnetaan maltillisena ja yleiskirkollisena liikkeenä, jossa korostetaan yksinkertaista elämäntapaa sekä vastuuta ja kiitollisuutta lähimmäisestä ja luomakunnasta.

Siionin virret ovat laulettua rukousta. Niiden melodiat ovat suurelta osin kansantoisintoja, ja tyypillisimmin niitä veisataan ilman säestystä herännäisseuroissa. Tällä levyllä virsistä kuullaan uusia, raikkaita sovituksia laululle ja soitinyhtyeelle.

Tilaa levy verkkokaupastamme.