Seija Molina: Sivullisen sanomaa (2020)

Seija Molina: Sivullisen sanomaa ajatuksia toiseudesta ja muukalaisuudesta (2020)

"Kerron nyt sanomani sivullisuudestani huolimatta, tai oikeastaan juuri siksi. Sanomani sisältö liittyy kaikkeen siihen mitä olen elämäni matkalla nähnyt ja kokenut sen eri paikoissa ja tilanteissa."

Teol. tri, VTM, rovasti Seija Molina (s. 1943) on toiminut lehtorina ja pappina Kotkassa, Naantalissa ja Helsingissä, sekä teologisten aineiden opettajana Makumirassa, Tansaniassa.

Kaksivuotiaana evakkotaipaleelle joutunut Molina (o.s. Skyttä) on asunut ja toiminut neljällä mantereella. Kielikurssilla Lontoossa hän tutustui Orlando Molinaan, entiseen katoliseen pappiin, jonka rinnalla matka on vienyt muun muassa Chileen 1970-luvun alussa. Elämä sotilasvallankaappauksen keskellä avasi aivan uudenlaisia näköaloja ihmisyyteen, yhteiskuntaan ja kirkon tehtävään.

Eri kulttuurien keskellä toimiessaan Seija on joutunut usein kohtaamaan naisen osaamista ja roolia kirkon työssä vähätteleviin asenteisiin. Näin myös Suomessa.

Herättäjä-Yhdistyksen kustantamassa uutuuskirjassaan Sivullisen sanomaa — Ajatuksia toiseudesta ja muukalaisuudesta Molina palaa moniin kohtaamisiin, jotka ovat jättäneet jälkensä.  Kokemansa kautta hän pohtii sivullisuuden merkitystä.

Chilessä vietetyistä vuosista Molina on aiemmin julkaissut kirjan Kolme vuotta Chilessä
(Suomen Lähetysseura/Kirjaneliö 1978).

Tilaa kirja Herättäjän verkkokaupasta.