RiNKI: Muukalaisena maailmassa

 

RiNKI-yhtyeen uutuuslevy Muukalaisena maailmassa — juurevia körttivirsiä ja raikasta hengellistä maailmanmusiikkia

”Hengellisen musiikin äänitetarjontaan on syttynyt uusi tähti”
– Ylöjärven Uutiset 16.9.2020

Herättäjä-Yhdistys julkaisi syyskuussa 2020 RiNKI-yhtyeen uutuuslevyn Muukalaisena maailmassa. Levyllä kuuluvat jäljet viidentoista vuoden yhteisestä soitosta ja laulusta kirkoissa, seurapenkissä, keikoilla ja keittiössä. Hengelliset sävelmät vuoroin Etelä-Pohjanmaan, Pohjoismaiden, Irlannin, Bretagnen ja Appalakkien poljennoilla virtailevat Euroopan reunoilta meren yli ja takaisin. Aikaa kestänyt musiikki elää jamisoiton hengessä tällä levyllä, jonka tekemisen aika oli nyt.

RiNKI-yhtyeessä soittavat Hanna Koivisto (laulu ja kitara), Sanna Ågren (laulu ja viulu), Rauno Junkkari (huilut ja 2-rivinen haitari) ja Jyrki Koivisto (kitara, mandoliini, busuki, banjo ja laulu).

Siionin virret on heränneiden eli körttiläisten laulukirja. Herännäisyys on yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sisällä vaikuttavista perinteisistä herätysliikkeistä. Nykyisin herännäisyys tunnetaan maltillisena ja yleiskirkollisena liikkeenä, jossa korostetaan yksinkertaista elämäntapaa sekä vastuuta ja kiitollisuutta lähimmäisestä ja luomakunnasta.

Siionin virret ovat laulettua rukousta. Niiden melodiat ovat suurelta osin kansantoisintoja, ja tyypillisimmin niitä veisataan ilman säestystä herännäisseuroissa. Tällä levyllä virsistä kuullaan uusia, raikkaita sovituksia laululle ja soitinyhtyeelle.

 

”MUUKALAISENA MAAILMASSA”

RiNKI-yhtye

HYCD-041

 

TILAA LEVY VERKKOKAUPASTA.

 

 

 

 

LEVY:

 1. Kirkon viestintä
 2. Kirkko ja kaupunki
 3. Askel
 4. Sana
 5. Rauhan Tervehdys
 6. Kotimaa
 7. Lähetyssanomat
 8. Henki ja elämä
 9. Silta
 10. Kirkko ja koti
 11. Lilja
 12. Lakeuden Risti
 13. Kirkkotie
 14. Kotiseurakunta
 15. Kirkonseutu
 16. Polku
 17. Ilkka-Pohjalainen
 18. Aamulehti
 19. Ykköset