Kari Pekka Kinnunen: Pyhistä pyhimmät, kristityn ajastaika

Ajasta aikaan on Jumala puhunut. Jokaisena sunnuntaina hänellä on meille asiaa.

Herättäjä-Yhdistyksen julkaisemassa uutuuskirjassa Kari Pekka Kinnunen pohtii kanssamme aikakäsitystä, kirkkovuoden pyhiä ja oman elämämme juhlapyhiä.

Aivan kuten Kinnusen aiemmassa teoksessa, suositussa Matkakirjassa, myös tässä on lukujen lopussa joukko kysymyksiä, joita voi jäädä lukemisen jälkeen mietiskelemään.

-Tavoitteenani ei ole ollut tehdä tutkimusta kirkkovuoden pyhäpäivistä, vaan kertoa niiden keskeisestä sanomasta uusin silmin, Kinnunen sanoo.  

Pyhistä pyhimmät antaa tietoa kirkkovuoden 24 suuren pyhän synnystä, sisällöstä ja merkityksestä sekä seurakunnan yhteisen messun eri piirteistä. Kirjassa pohditaan myös ihmisten henkilökohtaisia suuria jumalanpalveluksia: kasteen ja konfirmaation pyhiä, avioliittoon kuuluttamisen sunnuntaita, läheisen kuolleiden kiitosta, kodinsiunausta. Lisäksi kirjassa on tietoa ja mietteitä ajasta, iankaikkisuudesta ja kirkkovuodesta.

-Kirjan lukijoiksi olen ajatellut tavallisia jokamiehiä ja -naisia, jotka ovat kiinnostuneita kristillisestä juhlaperinteestämme, toteaa Kinnunen. -Lukujen lopussa oleviin kysymyksiin vastaamalla palautuvat mieleen omat juhlapyhiin liittyvät muistot.

Samalla kirja palvelee seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia näiden valmistellessa saarnoja ja puheita. Kirjan tekstit sopivat myös seurakunnallisten piirien aineistoksi joko sellaisenaan tai virikemateriaalina.

Kirjan kannessa ja kuvituksessa on käytetty Vantaan Korson seurakunnan alttariteoksia.

Rovasti Kari Pekka Kinnunen asuu Tuusulassa. Ennen eläkkeelle jäämistään hän työskenteli Vantaan Korson seurakunnan kirkkoherrana.

Tilaa kirja Herättäjän verkkokaupasta.

Tarjous seurakunnille.