Matti Sihvonen: Päivä kerrallaan, Jumalan sanan viittoja vuoden varalle (2021)

Kuopion hiippakunnan emerituspiispa Matti Sihvosen uusi teos on kutsu hiljentymiseen. Herättäjä-Yhdistyksen kustantamassa hartauskirjassa Päivä kerrallaan, Jumalan sanan viittoja vuoden varrelle on hengellinen aamupala vuoden jokaiselle päivälle: raamatunkohta ja lyhyt selitys.

-Kristitty tarvitsee joka päivä sitä hengellistä ruokaa, jota Raamattu tarjoaa, Matti Sihvonen toteaa.

- Päivittäinen Raamatun lukeminen on vanhaa hengellistä perinnettä, jonka juuret ovat syvällä kristillisen kirkon historiassa. Suomalaiseen kristillisyyteen kuuluivat usean vuosisadan ajan saarnakirjat eli postillat, jotka sisälsivät saarnan kirkkovuoden jokaiselle sunnuntaille ja tarjosivat mahdollisuuden kotihartauteen, jos kirkkoon ei päästy matkan pituuden tai muun syyn vuoksi.

Myös nykyään monen suomalaisen aamuhartaus käsittää katkelman Raamatusta, lyhyen selityksen ja rukouksen. Päivä kerrallaan tarjoaa apuaan juuri tällaiseen hiljentymiseen.

-Rukous on jätetty jokaisen henkilökohtaiseksi valinnaksi. Näin kirjan käyttäjä voi liittää rukoukseen omat ajankohtaiset huolensa ja ilonsa, toteaa Sihvonen.

Kirjoittajan laaja kokemus seurakuntapappina, opettajana, koulutuskeskuksen johtajana ja piispana on avannut erilaisia näkökulmia ja liittymäkohtia Raamatun maailmasta omaan aikaamme.

Päivä kerrallaan -kirjan tekstien viesti vahvistaa elämänrohkeutta ja tarjoaa aineksia mietiskelyyn yhtä päivää ja vuotta pidemmällekin.

-Tämän kirjan välityksellä haluan jakaa toisille jotain siitä rannattomasta Jumalan armon rikkaudesta, josta itse olen saanut elää.

Tilaa kirja Herättäjän verkkokaupasta.