Lähellesi ikävöin - herännäiskirjoituksia 2016-18

Herättäjä-Yhdistyksen vuosikirja Lähellesi ikävöin — herännäiskirjoituksia 2016–2018 sisältää herännäishenkisissä tilaisuuksissa pidettyjä esitelmiä, alustuksia ja puheita lähes kahden vuoden ajalta. Tälle Vantaan herättäjäjuhlista 2016 alkaneelle ja kevääseen 2018 päättyneelle ajanjaksolle sijoittuu paljon sekä uudistumista että menneeseen katsomista. On vietetty reformaation ja Suomen itsenäisyyden juhlavuotta, otettu käyttöön uudistuneet Siionin virret sekä muistettu 100 vuotta sitten käytyä sisällissotaa.

Kalle Hiltusen ja Urpo Karjalaisen toimittaman kirjan teksteissä tuoksuu reformaation juhlavuoden, Siionin virsien uudistamisen sekä ajan ja aikojen hengen tuulahdukset. Mukana on mm. Pekka Kivekkään esitelmä ”’Valittaa täytyy totta’ — kuinka kuninkaan virrestä tuli punaisten ja körttiläisten virsi” ja Karoliina Virkamäen puhe ”Mitä annettavaa herännäisyydellä on seurakunnalle”. Heidän lisäkseen kirjoittajina ovat Sanna Erkanaho, Jukka Hautala, Kalle Hiltunen, Matleena Ikola, Simo Juntunen, Urpo Karjalainen, Martti Nissinen ja Leena-Marja Renko.

Kokoelma avaa näyteikkunan siihen, mitä herännäisyyden sisällä ja liepeillä on ajateltu, puhuttu ja keskusteltu. Se kutsuu niin kirkon, herännäisyyden kuin oman itsen uudistamiseen.

Kristus tulee keskellemme. Hän tulee tilanteisiin, joissa minä olen jo poiminut kiven kouraani. Hän tulee, kun minua uhataan kivittää. Hän puhuu puolestamme. Hän piirtää hiekkaan yhä sanoja, jotka vaativat katsomaan ihmistä. Ihmistä minussa itsessäni sisimpään saakka. Ihmistä toisessa, lähimmäisessä. Sekä lopulta Kristusta, ihmistä, jota katsellessa me voimme nähdä myös Jumalan. — Jukka Hautala

 

Tilaa kirja Herättäjän verkkokaupasta.