Anne Ijäs: Kutsuttu ikävään

Herättäjä-Yhdistyksen kevään uutuuskirjan Kutsuttu ikävään runoilija Anne Ijäs, 57, on kokenut ikävän monessa muodossa: lähetystyöntekijäperheen lapsena, joka pääsi taiwanilaisesta koulukodista käymään kotona vain joka toinen viikonloppu; opiskelijana Suomessa, kun muu perhe oli Taiwanilla; itse lähetystyöntekijänä, joka hyvästeli Suomeen jäävät rakkaat; äitinä, jonka lapset hajaantuivat maailmalle.

Ikävä on sitä, kun arki on eri.  

- Meitä on paljon, jotka elämme syystä tai toisesta erossa rakkaistamme. Toivon, että runoni auttavat ihmistä katsomaan ja löytämään ikävän sydämestään, Ijäs sanoo.

väsynyt olemaan se
jonka lahja tulee aina postissa
eikä koskaan saa kakkua

Kutsuttu ikävään koskettaa jokaista, joka on syystä tai toisesta joutunut olemaan erossa rakkaistaan. Ijäs käy läpi niin lapsen kuin aikuisenkin ikävän, kulkee välillä pimeissä laaksoissa, mutta löytää aina toivon — koska lopulta ei ole yksin.

Ijäs on kaksikielinen, suomi ja englanti ovat hänellä yhtä vahvoja. Siksi runotkin ovat syntyneet vaihdellen molemmilla kielillä, ja myös kirjaan on päätynyt muutamia englanninkielisiä runoja.

-Osan olen kääntänyt sille toiselle kielelle, osa vaan ei taivu käännökseen, Ijäs toteaa.

MY FATHER

Not in the sidelines, cheering me on
but in there, playing for me
Not saying, “see you soon”
´cause I AM the apple of his eye

Not saying, “take care”
´cause He´s here right now, taking care of me

Never leaving with, “I gotta go”
´cause He´s always here for me

Not saying, ”You can do it”
´cause He did it all
- for me

 

Tilaa kirja verkkokaupasta.