Jaakko Mäkeläinen (toim.): Kirkkovuoden sitaattikirja

Herättäjä-Yhdistyksen julkaisemassa uutuuskirjassa Kirkkovuoden sitaattikirja — sattuvia sanoja jokaiselle päivälle Jaakko Mäkeläinen on koonnut vuoden jokaiselle päivälle sanomaa kristillisiltä ajattelijoilta, tunnetuilta kirjailijoilta ja muilta sanankäyttäjiltä.

- Yleensä kirjoja lukiessani teen sivumerkintöjä puhuttelevista, hoitavista ja rohkaisevista lauseista, Mäkeläinen kertoo.

-Näitä lauseita olen koonnut vuosien mittaan pikku vihkoihin.

Mäkeläinen harkitsi alkujaankin sitaattikokoelmastaan kirjaa Herättäjä-Yhdistyksen kustantamana, mutta lopulta hän päätyi julkaisemaan Hengellisessä Kuukauslehdessä palstaa nimellä Sanat sanotut, myöhemmin Sanotut.

- Sitaattipalstaa kokosin kymmenen vuotta. Tämän kirjan lauseet pohjautuvat tuolla palstalla julkaistuihin sitaatteihin.

Kirjassa on sitaatti kaikkia vuoden aikana vietettäviä pyhiä varten, joten se palvelee hengellisen ravinnon lähteenä ja hartauspuhujien tukena vuodesta toiseen. Mäkeläinen toivoo, että kirja voisi palvella Raamatun rinnalla päivittäisenä lukemistona.

Jaakko Mäkeläinen on eteläkarjalainen kynänkäyttäjä, joka on tehnyt elämäntyönsä kirkon ja järjestöjen palveluksessa, mm. nykyisessä Namibiassa 1970-luvulla. Etupäässä eläkkeelle jäätyään Mäkeläinen on työstänyt 20 kirjaa, joukossa mm. useita tietovisailukirjoja.

Omaan elämäänsä hän ammentaa voimaa Raamatun lupauksista ja ajattelijoiden elämänviisaudesta.

Tilaa kirja Herättäjän verkkokaupasta.