Heimo Lipiäinen: Virsimuistoja (2021)

- Vaikka laulutaitoni ei ole erityisen hyvä, minua on rohkaissut Olavi Kareksen aikoinaan julkaisema määritelmä virrestä, joka syntyy, kun satakieli ja turilaan toukka yhdessä veisaavat.

Näin toteaa rovasti Heimo Lipiäinen, joka on Herättäjä-Yhdistyksen kustantamaan uutuuskirjaseen Virsimuistoja koonnut ajatuksiaan lähes 40 evankelis-luterilaisen kirkkomme virsikirjan virrestä. Hän on pysähtynyt miettimään, missä ja milloin on tietyt virret kohdannut, ja mikä niissä on erityisesti puhutellut.

- Eniten olen niiden äärellä viipynyt seurakunnan yhteisessä jumalanpalveluksessa saadessani niitä kuunnella ja yhtyä yhdessä veisaamaan.

Näistä elämänmakuisista kohtaamisista ovat syntyneet kirjoitelmat, jotka kutsuvat lukijaa avaamaan oman virsikirjansa, palaamaan tuttuihin tai tuntemattomampiin virsiin ja muistelemaan oman elämänsä vaiheita.

Virsimuistoja-kirjanen sopii erinomaisesti yksityiseen hartaudenharjoitukseen virsikirjan kumppanina. Sen lyhyet tekstit toimivat myös keskustelunavaajina erilaisissa kokoontumisissa ja pienryhmissä.

Tilaa kirja Herättäjän verkkokaupasta.