Hanna Hella-Aro: Kiittäen keväästä jouluun (2022)

Herättäjä-Yhdistys on julkaissut sairaalateologi, rovasti Hanna Hella-Aron hartauskirjan Kiittäen keväästä jouluun. Kirjan syntyhistoria on tavallista erikoisempi.

- Tämä hartauskirja on syntynyt Turun Kaskenlinnan sairaalan kuntoutusosastolla, jossa tutustuin dosentti Pirkko Remekseen, Hella-Aro kertoo Remeksen luvalla. -Pappi ja potilas, pitkät jaksot sairaaloissa, monia tapaamisia, polveilevia keskusteluja. Jossain vaiheessa keskusteluja tuli puheeksi, että olen pitänyt radiohartauksia. Koska korona-aikana sairaaloissa ei ole voinut pitää yhteisiä hartauksia isommalle joukolle, ryhdyin viemään Pirkolle aina muutaman hartauden kerrallaan matkaevääksi sairaalan arkeen.

Kerran Hella-Aron vierailulla Remes ehdotti, että hartauksista työstettäisiin kirja. Hän olisi toimittaja ja toimeen tartuttaisiin heti. Potilashuoneesta tuli myös toimittajan konttori. Hella-Aro täydensi hartauksien valikoimaa myös muilla puheillaan, Remes toimitti ja järjesti.

- Toppuuttelin välillä innokasta toimittajaa, ettei hän rasittaisi itseään kuntoutumisen kustannuksella, sanoo Hella-Aro. -Vakuutuin kuitenkin Pirkon sanoista, että tehtävä on hänelle tärkeä ja auttaa jaksamaan osaston pitkää, korona-ajasta johtuen läheisiltä suljettua arkea.

Kirjan Kiittäen keväästä jouluun 18 luvussa rovasti Hanna Hella-Aro kirjoittaa kiittämään herättelevistä arjen huomioista. Luvut päättyvät rukoukseen. Kirjaan on valittu myös Raamatun kohtia ja virsiä, jotka liittyvät hartausteksteihin.

 

Hanki kirja Herättäjän verkkokaupasta.