Teologiapäivät Aholansaaressa 2021

17.8. - 19.8.
klo 00.00-00.00
Aholansaari, Nilsiä

”Minä muutan pimeyden valoksi.” Voiko herännäisyys olla kenen tahansa uskonto? Voiko mikään olla? Mitä tarkoittavat tunnetut Herättäjä-Yhdistyksen nuorisotyön käyttämät iskulauseet, Sinä kelpaat, Sinä riität, Sinä et ole yksin. Mitä lauseiden takana on?

”Minä muutan pimeyden valoksi” Jesaja 42:16

Aina on kysymys valosta. Ei muutoin heti luomisen alussa toteutuisi Herran tahto: Tulkoon valkeus.  Ja se tuli. Ihmiset ovat eri aikoina tehneet parhaansa sammuttaakseen sen.  ”Valoa vaikk´en näekään, sen tiedän loistavan”, veisataan Siionissa.  Kysymme ja kaipaamme valon perään ja tämän johdannaisena: Voiko herännäisyys olla kenen tahansa uskonto? Voiko mikään olla? Mitä tarkoittavat tunnetut Herättäjä-Yhdistyksen nuorisotyön käyttämät iskulauseet, Sinä kelpaat, Sinä riität, Sinä et ole yksin. Mitä lauseiden takana on?

On kysymys identiteeteistä.  Ne vaikuttavat usein olevan riidoissa toistensa kanssa. Onko näinä viimeisimpinä lopun aikoina mahdollista myöntää, että körttiläisillä on sittenkin keskenään jotakin pysyvästi yhteistä, tai laajemmin kristityillä. Onko mitään vastauksia siihen jo Johanneksen evankeliumissa (17:12) esitettyyn toiveeseen, että he olisivat yhtä.

Tule keskustelemaan, virkistymään ja rakentumaan. Seuraa eri kanavilla, millaiseksi ohjelma muodostuu ja miten se toteutetaan. Korona-aika osoittaa, kuinka oikeaan osuivatkaan menneitten sukupolvien körttifraasit: samoilla oljilla, kotiin päin tai puhutaan ystävistä hyvää. On hyvä aika.

Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.