SIIRRETTY 1.11.2020: Anna nähdä olenNainen

21.3. - 22.3.
klo 09.30-13.00
Kainuun opisto, Tahvintie 4, Paltamo / Mieslahti

“Kun vakaus ja arvot ohjaavat elämää”. Tervetuloa keskustelemaan, pohtimaan ja kuulemaan sekä veisaamaan Siionin virsiä Kainuun Opistolle. Mukana suomalainen kirjailija, sanoittaja, virsien tekijä ja kirjoittamisen opettaja Kaija Pispa, Herättäjä-Yhdistyksen aluesihteeri Ulla Mitrunen, Omavaraopiston yrittäjä Maria Dorff ja lähetyssihteeri Teija Turunen..

#arvot #vakaumus; vieläkö näitä tarvitaan 2020-luvulla?

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Jäyhät ja pidättyväiset suomalaiset ovat viime vuosina innostuneet puhumaan tunteistaan ja arvoistaan niin hyvässä kuin pahassa.

Anna nähdä olenNainen-tapahtumassamme tapaamme jälleen vahvoja naisia eri puolilta Suoema. Tänä vuonna mukana ovat Kaija Pispa, Ulla Mitrunen, Maria Dorff ja Teija Turunen. Virsiä säestää Ella Mutanen.

Ohjelma

Lauantai 21.3.2020
9.30 Ilmoittautuminen alkaa, aamukahvi
10.00 Siionin virsien aamuveisuut
10.30 Aamuhartaus, Herättäjä-Yhdistyksen aluesihteeri Ulla Mitrunen
11.00 Terveiset Ugandasta, lähetyssihteeri Teija Turunen Lieksasta
12.00 Lounas
13.00 Minun elämäni. Minun kokemukseni. Naisena oleminen Suomessa ja muualla. Kirjailija Kaija Pispa
14.30 Päiväkahvi
15.00 Ekologisen elämän ei tarvitse olla kieltäymyksiä ja uhrauksia – se voi olla luova, antoisa ja merkityksellinen, yrittäjä Maria Dorff.
16.00-19.00 “Mä vihhaan käsitöitä” -työpajat. Työpajoissa mm. #tumpelon kantapääkoulu ja #tuunataan jatkojohtoja ja laturien johtoja -työpaja makrameetekniikalla. Otapa siis mukaan oma käsityö, laturin johto tai jatkojohto:-)
17.00-18.00 Päivällinen
20.00 Iltaveisuut pirtissä ja iltapala

Sunnuntai 22.3.
8.00 Aamupala
10.00 Jumalanpalvelus, saarna Paltamon kirkkoherra Esa Oikarinen
Ruokailu
12.00 Seurat

Ilmoittautuminen Kainuun Opisto p. 044 2990 826 ja sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi

Hinta:

  • Lauantaipäivän osallistumismaksu 45 € sisältää ohjelman lisäksi aamukahvin, lounaan ja päiväkahvin.
  • Lauantain kokopäiväpaketti 55 € sisältää ohjelman lisäksi tarjoilut aamukahvista iltapalaan saakka.
  • Koko viikonlopun paketti 95 € sisältää ohjelman täysihoidolla).

KAIJA PISPA
Kaija Pispa on ylöjärbeläinen kirjailija, sanoittaja ja kirjoittamisen opettaja. Kaija Pispa on kirjoittanut ja suomentanut pääasiassa lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Hän on myös tehnyt tekstejä eri lauluntekijöille, mutta erityisesti puolisolleen Jaakko Löytylle. Perhe on asunut Senegalissa vuosina 1988-1994.

MARIA DORFF
Maria Dorff on pitkän linjan ekologisen ja omavaraisen elämäntavan harjoittaja. Kaupungissa kasvaneena hän on asettunut maaseudulle Pohjois-Karjalaan ja elääsiellä perheineen ilman autoa ja moderneja mukavuuksia. “Ekologisen elämän ei tarvitse olla kieltäymyksiä jauhrauksia – se voi olla luova, antoisa ja merkityksellinen elämä.”

TEIJA TURUNEN
Teija Turunen on Lieksan seurakunnan lähetyssihteeri. Hän tuo tapahtumaamme välähdyksiä ugandalaisten perheiden elämästä.

ULLA MITRUNEN
Ulla Mitrunen on Herättäjä-Yhdistyksen Lapin,Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun aluesihteeri. Ulla on ammatiltaan kirkon nuorisotyönohjaaja, diakoni, sosionomi ja pappi. Työssään Ulla kehittää ja tekee herännäishenkistä toimintaa ihmisten ja siionin virsien ympärillä. Vapaa-aikaa hän viettää liikkuen, tehden käsitöitä ja tavaten läheisiä. Ulla on neljän aikuisen lapsen äiti ja asuu skyenterrierin kanssa Oulussa.

ELLA MUTANEN
Ella on 19-vuotias abiturientti Paltamosta. Ella on soittanut pianoa lähes koko elämänsä ja nykyisin hän soittaa myös urkuja. Ella on ollut säestämässä virsiä jo vuosien ajan Kainuun Opiston tapahtumissa. Haaveena hänellä on saada ammatti musiikin parissa esim. kanttorin tai soitonopettajan tehtävissä.