Paikallisosaston 20-vuotisseurat

30.10.
klo 19.00
Ilmajoen seurakuntakeskus, Kellosali, Kirkkotie 37, Ilmajoki

Puhujina Eero Holma, Alpo Järvi, Jaakko Antila ja Eila Rintamäki. Kahvitarjoilu alkaa klo 18.00.

Körttien toiminta jatkunut vilkkaana jo 20 vuotta Ilmajoella

(Toive Tynjälä)

Ilmajoen evankelisen seurakunnan kyljessä on Herättäjä-Yhdistyksen osaston toiminta jatkunut jo 20 vuotta. Alkuun lähdettiin siitä, kun laihialaiset järjestivät körttiseuroja keväisin Herkoolin kartanossa.

Ilmajoen paikallisosaston syntysanat lausuivat Laihian silloinen kirkkoherra Eino Rauha ja Herkoolin emäntä Susanna Kairivaara-Mäkelä. Osaston kummeiksi kutsuttiin Sirkka ja Jouko Elenius Ylihärmästä. Pian osasto pääsi toiminnassaan tosi toimiin.

Osaston pitkäaikainen puheenjohtaja Elise Laitila ideoi aivan pian lähtöseurat aina kulloisillekin herättäjäjuhlille. Tästä osasto sai isosti julkisuutta, kun körtit valtasivat Alajoen viljelylakeuden tukikohtana Osuuspankin Alajoki-sauna.

Useamman kerran saunan viheriölle kokoontui parikin sataa veisaajaa sanankuuloon aina pääkaupunkia ja Pohjois-Pohjanmaata myöden. Monet körttikuorot olivat veisaamassa kuorona, mutta myös vahvistamassa pohjalaiskörttien voimakasta veisuuta.

Monille körttipuhujalle Alajoki-viheriö on tullut tutuksi, kunnes lähtöseurat siirrettiin kirkkotarhan kappeliin ja sitten Kellosaliin. Lähtöseurat pidetään jo 20. kerran ensi vuonna.

Viimeisimmät ison luokan lähtöseurat pidettiin juhlavuoden alkukesällä Mannerheim-oopperan yhteydessä. Silloin herännäisyydestä pääsi osalliseksi kolmisentuhatta ihmistä, kun mm. emeritus arkkipiispa Jukka Paarma saarnasi ja Esa Ruuttunen toimi liturgina juhlajumalanpalveluksessa. Hän lauloi vielä illansuun veisuissa kirkossa. Päivään osallistui myös eteläpohjalaisia körttikuoroja.

Osaston juhlavuoden paikallistoimikunnassa ovat puheenjohtaja Mikko Reinilä, sihteeri Eila Rintamäki, tiedottaja Toive Tynjälä sekä Elise Laitila, Marjatta Ervast ja Kaarina Jutila.

Sihteeri Rintamäki on valmistellut Ilmajoen seurakuntakeskuksen Kellosaliin körttien 20-vuotisjuhlaseurat keskiviikkona 30.10. klo 19. Eilanpäivän kahvit tarjotaan klo 18. - Tulkaa voimaintumaan sanasta virren veisuun hoidossa.

Juhlapäivän sana kertoo: Abraham toivoi, vaikka toivoa ei ollut, ja niin hän uskoi tulevansa monien kansojen kantaisäksi näiden sanojen mukaisesti: "Näin suuri on oleva sinun jälkeläistesi luku."

Nyt on siis aihetta juhlaan, aihetta myös kiitokseen, kun saavutamme 20 vuoden toimintapaalun, sanoo Eila Rintamäki. Puhujina vierailevat Siionin virsien lomassa Eero Holma, Alpo Järvi, Jaakko Antila ja Eila Rintamäki.

Lähtöseurat aloitettiin Alajoen viheriöllä, kunnes ne siirrettiin seurakunnan tiloihin Kappeliin ja Kellosaliin, josta kuva.