"Nyt kokoon vanhat, nuoret, joutukaamme." Miesten adventtitapaaminen

11.12. - 11.12.
klo 10.00-18.30
Kainuun opisto, Tahvintie 4, Mieslahti

Tapahtumaan voi saapua jo 10.12., jolloin illalla on ohjelmassa on klo 18.00 "Los Lohtaja" Kainuun Opiston ja Spartak-projektin yhteiselokuva. Yöpyä voi myös 11.-12. jolloin 12.12. on Kajaanin kirkossa Herättäjän kirkkopyhä, jossa saarnaa toiminnanjohtaja Kalle Hiltunen. Väliajan jälkeen on seurat.

Nyt kokoon vanhat, nuoret, joutukaamme.

Jouluvirren säe (Sv 186) kutsuu meitä, vuoden (pakollisen) tauon jälkeen, perinteiseen miesten adventtitapaamistemme. Tällä kertaa olemme koolla herkän aiheen ympärillä. Idean tähän antoi muutama vuosi sitten Kajaanin teatterin ”Miehen kosketus”- näytelmä, joka sai valtakunnallisestikin runsaasti myönteistä huomiota. Palkittu näytelmä perustui kymmenien miesten haastatteluihin kosketuksesta ja sen puutteesta. Näemme nyt tuosta esityksestä myös videotallenteita.

Valtakunnallinen adventtitapaaminen sopii kaikenikäisille ja kokoisille miehille ja miesporukoille, ensikertalaisillekin - vaikkapa joulujuhlaksi, sillä tuo otsikon virren säe jatkuu: ”toisemme seimen luona kohdatkaamme”.  Kynnys on matala, mutta ohjelma taas korkeatasoinen, etenee alustusten, keskustelujen ja jouluisten virsien merkeissä.
 

OHJELMA:
Klo 10.00 Tukevat tulokahvit puuron kera
klo 10.30 Tervetulotoivotukset puolin ja toisin
klo 11.00 ”Miehen kosketus – suomalaisen miehen kokemuksia kosketuksesta” käsikirjoittaja ja teatteriohjaaja Eino Saari
klo 12.30 ”Suomalainen mies – ei puhu eikä pussaa?” lastenpsykiatri ja kirjailija Jari Sinkkonen
klo 13. 45 Kevyet välikahvit tortuin
klo 14.30 ”Isä meidän” piispa emeritus Voitto Huotari
klo 15.45 Seurat (mukana mm. Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Kalle Hiltunen)
klo 16.45 JOULUPÄIVÄLLINEN kaikilla mausteilla
klo 17.45 Jätkänkynttiläkirkko Opiston lähimetsässä.

Tule – ja kokoa porukkaa mukaasi – ilmoittaudu 4.12. mennessä Kainuun Opiston p. 0400 731 305 tai 044 2990 826 tai sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi (myös tiedustelut) Päivän hinta 50 € sisältää ohjelman ja tarjoilun.

Huomaa myös bussiretki Kuopiosta.

Opistolla voit yöpyäkin, jos matkanteko sitä vaatii. (perjantai-iltana paikalle saapuneille ohjelmallista yhdessäoloa klo 18 eli Los Lohtaja -elokuva ja iltaveisuut).


Paltamon Mieslahdessa on järjestetty jo kahdenkymmenen vuoden ajan miesten adventtitapaamista kolmantena adventtilauantaina. Piispa Wille Riekkinen oli tapahtuman ”suojelijana” mukana virkavuosinaan. Sen jälkeen on mukana ollut joko piispa Jari Jolkkonen tai usein myös Mikkelin emerituspiispa Voitto Huotari.

Tällä kertaa aiheena on herkkä ”Miehen kosketus”. Idean tähän antoi muutama vuosi sitten Kajaanin teatterin ”Miehen kosketus”- näytelmä, joka sai valtakunnallisestikin runsaasti myönteistä huomiota. Se perustui kirjailija ja teatteriohjaaja Eino Saaren tekemiin haastatteluihin miehen kosketuksesta ja sen puutteesta. Tapaamisessa hänen esitystään elävöittää videokatkelmat  tuosta näytelmästä. Hänen jälkeensä on lastenpsykiatri ja kirjailija Jari Sinkkosen puheenvuoro ”Suomalainen mies – ei puhu eikä pussaa?” Piispa Voitto Huotarin aiheena on ”Isä meidän..”  Joulupäivällisen jälkeen tapaaminen päättyy jätkänkynttiläkirkkoon Mieslahden metsikössä.