Nettiraamattupiiri (huom. viikonpäivä!)

22.5.
klo 18.00

Herättäjä-Yhdistyksen nettiraamattupiirissä käydään vuoden 2023 aikana läpi Danielin kirja. Jos olet jo aiemmin ilmoittautunut mukaan, uutta ilmoittautumista ei enää tarvita.

>> Ilmoittaudu mukaan tästä, niin lähetämme sinulle linkin kokoontumiseen ennen jokaista tapaamiskertaa (Jos olet jo aiemmin ilmoittautunut mukaan, uutta ilmoittautumista ei enää tarvita.)

Kokoontumisen ajankohdat ja niitä varten luettavat raamatunkohdat ovat

  • ti 25.4. klo 18, Dan. 1-2
  • ti 9.5. klo 18, Dan. 3-4
  • ma 22.5. (HUOM. viikonpäivä!) klo 18, Dan. 5-6

Kesätauko

  • ti 19.9. klo 18, Dan. 7-8
  • ti 3.10. klo 18, Dan 9-10
  • ti 24.10. klo 18, Dan 11-12

Tänä vuonna käydään läpi Danielin kirja kaksi lukua kerrallaan. Raamattupiirin rakentuu siten, että kukin osallistuja voi jo ennalta lukea käsiteltävät luvut. Jokaisen jakson alussa Urpo Karjalainen pitää käsiteltäviin kohtiin yleisen tason, joskin tekstien aikahistoriaa ja vaadittavaa johdanto-oppia riittävästi avaavan ja selittävän noin puolen tunnin yleisluennon, jota osallistujat voivat kommentoida jo katsauksen aikana tai sitä seuraavassa keskustelussa.

Urpo Karjalainen on julkaissut Danielin kirjasta tutkimuksen Kansallisesta utopiasta yksilöiden pelastumiseen. Danielin kirja apokalyptisen protestin painopisteen muutoksen kuvaajana vuonna 1997. Tämä teos oli Karjalaisen ensimmäinen Raamatun teksteihin liittyvä tietokirja. Hän on jatkanut kirjoituksiin perehtymistä lähes kolmenkymmenen vuoden ajan.

Nyt on mahdollisuus tulla mukaan osallistumaan siihen ihmiskunnan yhteiseen perintöön, joka avaa sitä taivaallista ystävyyttä, joka meidän kaikkeimme ylitse käy.