Jouluvirsiseurat

21.11.
klo 18.00
Kellosali, Kirkkotie 37, Ilmajoki

Aluksi kahvit. Samuli Niiles ja Maria Siekkinen.

Nyt meitä kutsutaan – Siionin jouluvirsille

Nyt meitä kutsutaan
joulua juhlimaan.
On enkeleillä vuoro,
jo kaikuu juhlakuoro.
Siis lähde matkaan, juokse
Jeesuksen seimen luokse.

SV 185

 

Siionin virret uudistui vuosi sitten Nilsiän herättäjäjuhlilla, jossa myös eteläpohjalaisia oli runsaasti veisaamassa Ukko-Paavon hautapaaden ympärillä. Sen jälkeen on opittu uudet virret, kuka paremmin, kuka vielä on oppimisasteella.

Joka tapauksessa uudet virret on otettu veisattavaksi kaikissa körttiseuroissa. Ilmajoella halutaan oppia myös, kun ollaan maakunnallisissa Jouluvirsiseuroissa koolla ke 21.11. klo 18 alkaen Seurakuntakeskuksessa. Ensin juodaan kurkun kirkastavat kahvit.

Uudet Siionin virret on oivallisesti jaettu eri osioihin. Jouluvirret, tottakai kuuluu juhlaosioon. Jouluvirret veisataan tyypillisellä körttitempolla. Virret ovat rukousta, mikä koetaan myös Siionin virressä 185; Meitä kutsutaan.

Herättäjä-yhdistys on saanut Etelä-Pohjanmaalle veisuun yhteyshenkilöksi jalasjärvisen Samuli Niileksen, joka on pitkään jo ollut körttiveisuun kanssa tuttu ja päässyt hyvin sisälle myös uusiin Siionin virsiin.

Niiles saapuu Ilmajoelle Siionin jouluvirsiseuroihin ”opettajaksi”. H-Y:n Ilmajoen paikallisosasto on jo vuosia järjestänyt Jouluvirsiseuroja, joissa osallistujia on ollut runsaasti. Nyt uudet jouluvirret niekkuineen ovat veisattavana. Seuraväeltä toivotaan myös toivevirsiä illan mittaan.

Ilmajoen seurakunnasta Maria Siekkinen on puhujavuorossa. Tuomiosunnuntain aattoviikolla on hyvä kuulla myös sanaa. Paikallisosaston puheenjohtaja Mikko Reinilä ja sihteeri Eila Rintamäki toivottavat tervetulleeksi myös maakunnasta jouluvirsien veisaajat Ilmajoelle Kellosaliin.

 

Kuvateksti: Ilmajoella seurakuntakeskuksen Kellosali on ehtinyt täyttyä jo usein uusien Siionin virsien veisaajista. Tampereen herättäjäjuhlien lähtöseuroissa puhui sairaalateologi Tarja Autio.