Hyvyyttä on -runoesitys

4.3. - 4.3.
klo 14.00-14.00
Myyrmäen kirkko, Uomatie 1, Vantaa

Jouko Ikolan runoihin perustuva lausuntataiteilija Timo Kankaisen ja muusikko Antti Purolan monologiesitys Myyrmäen kirkossa. Vapaa pääsy, ohjelma 15 €. Esityksen jälkeen kahvit..

Kirjailijan sana

Kirjani Hyvyyttä on tarkoituksena on runotarinoilla tehdä kunniaa erityisesti hiljaisille arjen taistelijoille. Näin reformaation juhlavuotena on luonnollista nostaa esille myös luterilainen kutsumusajattelu, joka hiljaisena voimana vielä tänäänkin tuo vakautta yhteiskuntaan ja ihmistenvälisiin suhteisiin.

Toivon, että näyttelijä Timo Kankaisen upeasti tulkitsemat tarinat voisivat tuoda seurakuntiin hiljaisen ja itsestään melua pitämättömän kristillisyyden ääntä esille. Itselleni ne äänet merkitsevät Jumalan lohduttavaa kuiskausta pelon ja apatian maailmassa.

Jouko Ikola

 

Vuoden kristillinen kirja 2016 -yleisöäänestyksen voittajateos on saanut hyvät arvostelut, samoin sen pohjalta tehty lausuntaesitys, joka nähtiin mm. Nilsiän herättäjäjuhlilla.

”Hyvyyttä on -kirja on kuin metsiemme peruspuista, männystä, kuusesta ja koivusta, pihojemme pihlajista ja rantojen lepistä hiottu arjen rukousnauha. Jokainen helmi on huolella tehty. Puun syyt kuvioivat jokaisen helmen hieman erilaiseksi. Kirja täyttyy ihmisten tarinoista kodin piirissä ja työpaikoilla. Kirjailijan katse on hellä, huumorin pilkittämä, tarkka ja armahtava. Ihmisen arvokkuus ilman selityksiä on kirjan ydinpuuta.

Kirjoittajasta tulee mieleen miespuolinen enkeli elokuvassa Berliinin taivaan alla. Hän tulla tupsahtaa ihmisten arkisiin tilanteisiin. Hän poimii ne hetket, kun tapahtuu jotain hyvää! Ja se on uskottavaa, usein itsestään selvää. Tarvitaan katse, joka näkee ja korvat, jotka kuulevat. Joskus tilanne jää auki niin kuin elämässä usein. Lukija vakuuttuu kuitenkin, että pienen pieni käänne on tapahtunut.

Pienten tarinoiden iso kirja.” (Aino-Kaarina Mäkisalo)

Alkuteosta Hyvyyttä on voi tilata osoitteesta www.herattaja.fi.