Syntisten solidaarisuutta jo toistasataa vuotta

Bannerin kuva Antti Rintala

Voit osallistua kevätkeräykseen 2022 ja tukea Herättäjä-Yhdistyksen kotimaantyötä
- tilille FI29 4747 0010 0394 77, viesti: Kevätkeräys 2022
- MobilePaylla numeroon 49781
Kiitos lahjastasi!

Keräyslupa: RA/2018/1100.
Keräysaika: 1.1.2019–31.12.2023, Manner-Suomi,
myönnetty 15.11.2018, Poliisihallitus.


 

Mitä on tämän päivän körttiläisyys? Klikkaa kuvaa ja katso YouTubessa video "Kolme tarinaa körttiläisyydestä".

 

Herättäjä-Yhdistyksen kevätkeräys kotimaantyön hyväksi

Tämän vuoden helmikuussa tuli kuluneeksi 110 vuotta Sisälähetysseura Herättäjän perustamisesta. Seuroja ja kustannustoimintaa kustannusosakeyhtiön kautta oli toki ollut jo ennen tuota hetkeä, mutta silloin alkoi yhdistysmuotoinen toiminta, joka laajeni mm. nuorisotyön ja ylioppilaskotitoiminnan suuntaan.

Koko 110-vuotisen historiansa aikana Herättäjä-Yhdistyksen toiminnan keskiössä on ollut Jumala-suhteensa heikkoutta sairastavien, Jumalaansa ikävöivien yhteen tuleminen, toinen toisensa tukeminen vaelluksellaan. Tätä syntisten solidaarisuutta on tapahtunut seuroissa, veisuissa, kuoroissa, leireillä ja tapahtumissa.

Ja aina tätä yhteen tulemista, toisista Jumalaa ikävöivistä tuen etsimistä on tapahtunut salatulla tavalla myös silloin, kun emme ole fyysisesti kohdanneet toisiamme. Kirjat, äänitteet, lehdet ja sittemmin myös verkkotapahtumat ovat olleet monelle tärkeä osa Herättäjä-Yhdistyksen toimintaa.

Herättäjä-Yhdistys mahdollistaa edelleen syntisten solidaarisuuden toteutumista kaikkialla Suomessa. Monenlaista työtä tekevät niin työntekijät kuin lukuisat eri vapaaehtoiset monien eri toimintamuotojen kautta kaiken ikäisten parissa.

Tule mukaan syntisten solidaarisuusliikkeen työhön ja osallistu kevätkeräykseen lahjoittamalla haluamasi summa Herättäjä-Yhdistyksen kotimaantyöhön oheisen pankkisiirron avulla. Kiitos niin yhteisen työn tekijöille kuin tukijoille yli 110 vuoden yhteisestä taipaleesta!

Kalle Hiltunen
Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja

Ps. Herättäjä-Yhdistys juhlii syntymäpäiväänsä tälle kansanliikkeelle ominaisimmalla toimintamuodollaan, paikallisilla seuroilla. 24.4.2022 klo 18 järjestetään yhdistyksen 110-vuotisen taipaleen kunniaksi seuroja eri puolilla Suomea. Tavoitteena on vähintään 110 seurat. Tule mukaan seuroihin tai järjestä sellaiset vaikka itse! Ks. lisää www.h-y.fi/herattaja110.

Kuva: Mika Nuorva

 

Herättäjä 110 vuotta - pidetään 110 seurat 24.4.2022