Herättäjä-Yhdistys ohjeistaa tapahtumistaan

Herättäjä-Yhdistys noudattaa toiminnassaan ja tapahtumajärjestelyissään Suomen hallituksen ja Kirkkohallituksen antamia ohjeita.

Suomen hallitus on perunut yli 500 henkilön yleisötilaisuudet toukokuun loppuun asti ja suosittelee muidenkin tapahtumien osalta harkitsemaan riskejä tarkasti. Kirkkohallitus puolestaan suosittaa seurakuntia luopumaan kaikesta muusta kuin lakisääteisestä toiminnasta.

 

Kirkkopyhät ja Herättäjän päivät

Seurat ja Herättäjän kirkkopyhät ovat usein osa seurakuntien toimintaa. Lähtökohtaisesti erityisesti seurakunnan tiloissa järjestettävien seurojen sekä kirkkopyhien ja jumalanpalvelusten järjestämisestä päättää siis seurakunta / seurakunnan kirkkoherra.

 

Seurat

Mikäli jotkut suunnitellut seurat eivät ole selkeästi osa seurakunnan toimintaa, Herättäjä-Yhdistys suosittaa näiden seurojen perumista toistaiseksi.

Mikäli seurakunnassa kuitenkin katsotaan seurojen järjestäminen mahdolliseksi, noudatetaan esim. kättelyjen ja kolehtien osalta seurakunnan antamia ohjeistuksia

 

Leirit ja tapahtumat

Herättäjä-Yhdistyksen leirit sekä muut matkustamista eri puolilta Suomea vaativat tapahtumat perutaan toistaiseksi tai mahdollisuuksien mukaan siirretään myöhempään ajankohtaan.

Alueyhteyshenkilöilleen ja muille seurapuhujilleen Herättäjä-Yhdistys antaa suosituksen välttää puhujamatkoja paikkakunnalta toiselle, ettemme ole edesauttamassa taudin leviämistä.

 

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja (sij.) Kalle Hiltunen,
kalle.hiltunen@h-y.fi, 040 577 9195

Herättäjä-Yhdistyksen toimisto Lapualla palvelee viikolla 12 keskiviikkona 18.3. ja torstaina 19.3. klo 8-16. Puhelin ja sähköposti tavoittavat työntekijät normaalisti.