Herättäjä-Yhdistyksen hallitus hyväksyi kokouksessaan SLS:n palvelusopimuksen

Myös Kauhavan herättäjäjuhlien puhujiksi kutsuttavista sekä matkojen hiilidioksidipäästöjen kompensoinnista tehtiin päätös.

Tiedote

 

Tiedote Herättäjä-Yhdistyksen hallituksen kokouksesta 23.11.2019

 

Herättäjä-Yhdistyksen hallitus kokoontui syyskauden toiseen kokoukseensa Heränneiden ylioppilaskodille Helsinkiin. Kokouksessa päätettiin mm. seuraavista asioista:

  • Palvelusopimus Herättäjä-Yhdistyksen ja Suomen Lähetysseuran välillä hyväksyttiin vuodelle 2019. Uusia kohteita ovat Syyrian rauhantyön tukeminen sekä Jukka Hautalan ja Iina Matikaisen tukeminen (Israel). Kohteeksi palaa vuoden suunnittelutauon jälkeen Senegalissa Fatickin kirkon rakentaminen. Herättäjä-Yhdistyksen lähetystyön muita kohteita ovat Etiopiassa Aids-orpotukikeskuksen kirjahanke, Kambodzassa työ nuorten laitostumisen ehkäisemiseksi, Zimbabwessa tehtävä kirkkojen neuvoston rauhan työ ja Senegalissa syrjäytymisvaarassa olevien ihmisryhmien voimauttaminen. Uusia nimikkolähettejä ovat Jukka Hautala ja Iina Matikainen Israelissa. Nimikkolähetteinä jatkavat Riikka Halme-Berneking Angolassa, Päivi ja Sakari Löytty Namibiassa, Piia ja Tero Ruotsala Virossa sekä Tiina Harju Botswanassa. Palvelusopimuksen arvo vuonna 2020 on yhteensä 60 000 €.
  • Vuodesta 2020 eteenpäin Herättäjä-Yhdistys kompensoi eri työhönsä liittyvien matkakorvattavien automatkojen sekä kansainväliseen työhön liittyvien ulkomaanmatkojen hiilidioksidipäästöt Suomen Lähetysseuran Hope Fund -ilmastorahaston kautta. Rahasto pystyttää hiilinieluja kehittyvissä maissa auttaen samalla paikallisia yhteisöjä sopeutumaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin. Kompensaatiomaksun suuruus on arviolta 1000–1500 € vuodessa.
  • Hallitus hyväksyi Herättäjä-Yhdistyksen tasa-arvoryhmän valmisteleman tasa-arvosuunnitelman vuosille 2020–2022.
  • Hallitus päätti, keitä kutsutaan puhujiksi Kauhavan herättäjäjuhlille. Puhujat julkistetaan puhujien varmistuttua ja herättäjäjuhlaoppaan valmistuttua ensi vuoden puolella.
  • Karhunmäkisäätiön hallitukseen valittiin jatkamaan erovuorossa olleet Heikki Keisala ja Alpo Kitinoja. Varajäseniksi valittiin Pentti Haapakoski ja Martti Mattila. Karhunmäkisäätiön hallituksessa ovat edellä mainittujen lisäksi Hanna Tuura, Marjanne Kuntsi, Pentti Lemettinen, Veli Keltto, Simo Ikola ja Antti Koski.
  • Hallitukselle oli tehty ehdotuksia pöytäviireillä muistettavista, jotka ovat palvelleet yhdistyksen ja seuraliikkeen eri tehtävissä ansiokkaasti vuosikymmenten ajan. Ehdotukset hyväksyttiin.

Lisätietoja hallituksen kokouksen päätöksistä antaa toiminnanjohtaja (sij.) Kalle Hiltunen, 040 577 9195, kalle.hiltunen@h-y.fi.