Herättäjä-Yhdistys vetäytyy tämän vuoden miesten adventtitapahtumasta - Kainuun Opisto järjestää tapahtuman

Herättäjä-Yhdistys ei halua asettua yhteiskunnallisissa vaaleissa minkään yksittäisen puolueen tai ehdokkaan taakse.

 

Herättäjä-Yhdistys ja Kainuun Opisto ovat yhteistyössä järjestäneet Kainuun Opistolla Paltamon Mieslahdessa jo pitkään miesten adventtitapahtumaa. Tämän vuoden tapahtumaan 9.12.2023 on kutsuttu puhumaan Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola. Puheenvuorosta sovittiin jo ennen kuin Aaltola oli ilmoittautunut presidentinvaaleihin ehdokkaaksi.

Herättäjä-Yhdistys ei halua asettua yhteiskunnallisissa vaaleissa minkään yksittäisen puolueen tai ehdokkaan taakse. Koska tilaisuus järjestetään lähellä presidentinvaaleja ja se voidaan tulkita järjestäjätahon osallistumisena kampanjointiin, selvyyden vuoksi Herättäjä-Yhdistys vetäytyy tämän vuoden tapahtuman järjestely- ja ohjelmavastuusta. Myöskään Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Kalle Hiltunen ei ennakkotiedoista poiketen osallistu tapahtumaan. Herättäjä-Yhdistys toteaa samalla, että tilaisuus ei liity vaaleihin eikä kumpikaan järjestäjätaho ole valmistellut tilaisuutta vaaleja ajatellen.

Herättäjä-Yhdistyksen paikallisissa, alueellisissa ja valtakunnallisissa tapahtumissa on ollut ja voi jatkossakin olla puhujana politiikassa mukana olevia henkilöitä eri puolilta poliittista kenttää. Vaalien läheisyydestä johtuen Herättäjä-Yhdistys kuitenkin vetäytyy tämänkertaisesta miesten adventtitapahtumasta. Toimenpide ei vaikuta yhdistyksen tahtotilaan jatkaa yhteistyötä Kainuun Opiston kanssa tapahtuman tiimoilta tulevina vuosina.

 

Lisätiedot: Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Kalle Hiltunen, kalle.hiltunen@h-y.fi, 040 577 9195