Hengelliset kesäjuhlat ja tapahtumat tiivistävät yhteistyötä turvallisten tapahtumien tuottamisessa ja viestinnässä

Kesän 2021 hengellisissä kesäjuhlissa ja -tapahtumissa huomioidaan tarkoin osallistujien turvallisuus ja viranomaisohjeet.

Tapahtumia järjestetään rajoitetuilla kävijämäärillä tai muulla tavoin koronaepidemia huomioon ottavilla järjestelyillä, siirretään verkkoon sekä loppukesään ja vuodelle 2022. Useat kesätapahtumat ovat seurattavissa myös Ylellä, Radio Deissä, Körttiradiossa ja UskoTV:ssä. Fyysisten ja virtuaalisten tapahtumien yhdistäminen on ”uusi normaali” nyt ja tulevaisuudessa.

 

Hengelliset kesäjuhlat ja -tapahtumat ovat tiivistäneet yhteistyötään ja tiedonvaihtoaan yhteisen työryhmän kautta. Työryhmässä ovat edustettuina kaikki suuret evankelisluterilaisen kirkon herätysliikkeet ja kristilliset järjestöt, kuten Iso Kirja ry ja Vapaakirkko. Työryhmä on ekumeeninen. Työryhmä kokoontuu kaksi kertaa vuodessa tavoitteenaan yhteinen kehitystyö, tiedonvaihto ja varautuminen muuttuviin tilannekuviin ja toimintaedellytyksiin tapahtuma-alalla. Myös koko hengellisen kesäjuhla- ja tapahtumakentän viestintää tehdään aiempaa enemmän yhdessä.

 

Koronaepidemiatilanteen kehittymisestä johtuen alkavan kesän tapahtumien tilanne on vielä epävarma. Valtioneuvoston kaavailemasta covid-19 exit-strategiasta, tapahtumien takuutuesta ja yritysten kustannustuen kolmannesta kierroksesta käydään tiivistä keskustelua tapahtuma-alalla. Alan etujärjestö Tapahtumateollisuus ry on vaikuttamassa päätöksentekoon lausunnoillaan ja eri ministeriöiden työryhmissä. Hengelliset kesäjuhlat ja -tapahtumat on huomioitu hyvin eri suunnitelmissa, ja niiden yhteistyöryhmä seuraa tilanteen kehittymistä tiiviisti. Tapahtumilla on suuri arvo kävijöille, mutta myös järjestäjien taloudelle ja viestinnälliselle näkyvyydelle.

 

Hengellisten kesäjuhlien ja -tapahtumien järjestäjät ovat sitoutuneet noudattamaan Opetus- ja kulttuuriministeriön vastuullinen tapahtuma -työryhmän, aluehallintovirastojen ja viranomaisten ohjeita ja mahdollisia rajoituksia järjestämissuunnitelmissa tulevan kesän 2021 osalta. Tulevaisuudessa tapahtumia järjestetään yhä enemmän hybriditapahtumina, jolloin fyysisen tapahtuman rinnalle järjestetään verkkotapahtumia sekä radio- ja tv-lähetyksiä.

 

Lisätietoja tapahtumista:

 

Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien yhteistapahtuma #yhdessä2021 siirtyy vuoteen 2022, mutta tapahtuma järjestää verkossa #YHDESSÄ2021-virtuaalitorstain 20.5.2021. Tapahtuman rinnakkaismediana toimivan Radio Dein ohjelmat: ma-aamu 17.5. klo 9.03, iltapäivälähetykset ma–ke 17.–19.5. klo 15.40 sekä pe-aamu 21.5. klo 9.03–10.00. Verkkotapahtuma: www.kirkkopaivat.fi ja www.lahetysjuhlat.fi

 

Lähetysyhdistys Kylväjän kesäpäivät pidetään 11.–12.6.2021 virtuaalitapahtumana Suomenlinnasta.

Lauantaina lähettäjätiimejä kokoontuu Suomenlinnaan piknikille. Lapsille ja lapsiperheille on oma piknikhetki. Toteutus tehdään koronan sallimassa laajuudessa. Samaan aikaan verkkoalustalla on virtuaalipikniktapaamisia. Tapahtuma ja lähetykset: www.kylvaja.fi/tule-mukaan/tilaisuuksiin/lahetyksen-kesapaivat-2021

 

Sanan Suvipäivät Online 18.–20.6.2021 ja Heinäveden Kirkastusjuhlat 24.–25.7.2021.

Sanan Suvipäivät järjestetään verkkotapahtumana ja Kirkastusjuhlat virtuaalisena tai hybriditapahtumana. Suvipäivien teema on Kasvun mahdollisuus. Kirkastusjuhlien teemana on Kuule minua! Paikalle otetaan rajoitettu määrä yleisöä rajoitusten niin salliessa ennakkoilmoittautumisen kautta. Tapahtuma ja lähetykset: www.kansanraamattuseura.fi/sinulle/tapahtumat/sanan_suvipaivat_18.-20.6.2021

www.kansanraamattuseura.fi/sinulle/tapahtumat/kirkastusjuhlat_24.-25.7.2021

 

Helluntaiseurakuntien Juhannuskonferenssi 25.–27.6.2021 Isossa Kirjassa Keuruulla. Juhannuskonferenssi järjestetään hybridimuotoisesti. Paikalle otetaan ennakkoilmoittautumisten perusteella koronaturvallinen yleisömäärä ja lisäksi tapahtuma näkyy myös nettitapahtumana sekä UskoTV:ssä. Tapahtuma ja lähetykset: www.juhannuskonferenssi.fi.

 

Herättäjäjuhlat 2.– 4.7.2021 Kauhavalla. Tapahtuma järjestetään rajoituksia noudattaen livetapahtumana tai virtuaalisesti. Körttiradio kuunneltavissa pe 2.7.–su 4.7. Herättäjäjuhlien messu Yle TV1:ssä su 4.7. klo 10.00 ja päiväseurat Yle Radio 1:ssä su 4.7. klo 11.00. Tapahtuma ja Körttiradio: www.herattajajuhlat.fi.

 

Sleyn valtakunnallinen Evankeliumijuhla ”Kaikki on hyvin2.–4.7.2021. Tapahtuma järjestetään monimuotoisena tapahtumana Turusta. Evankeliumijuhla järjestetään Turussa, radiossa ja verkossa. Paikan päälle Turkuun kokoonnutaan ajankohtaisten rajoitusten mukaan. Muillakin paikkakunnilla on mahdollista järjestää kokoontumisia yhteiseen Evankeliumijuhlaan. Sleyn nuorisotyö järjestää nuorten juhlaohjelman. Omaa ohjelmaa järjestetään myös lapsille ja perheille. Tapahtuma ja lähetykset löytyvät osoitteesta: www.evankeliumijuhla.fi.

 

Suviseurat 2.–5.7.2021 Reisjärvellä. Päätökset seuratapahtuman toteutustavasta tehdään huhti-toukokuun aikana; vaihtoehtoinen joko yleisötapahtuma tai Suviseurat radiossa ja verkossa. Jos fyysistä tapahtuma ei voida järjestää, Suviseurat lähetetään virtuaalisena tapahtuman Reisjärven kristilliseltä opistolta. Suviseurojen sanajumalanpalvelus radioidaan Yle Radio 1:ssä. Seuratapahtuma lähetetään Kesäseuraradion välityksellä sekä nettiin että FM-taajuuksille. Tapahtuma ja lähetykset: www.suviseurat.fi.

 

Kansanlähetyspäivät järjestetään 2.–4.7.2021 Ryttylässä ja sitä edeltävä Raamattukesä – ennakkoseminaari järjestetään paikallisia rajoituksia noudattaen, mahdollisuuksien salliessa hybriditapahtumana, mahdollistaen max. 500 hlön läsnäolon juhlapaikalla. Lisäksi pyrimme järjestämään ympäri Suomea ”kisakatsomoita”. Kansanlähetyspäivien ohjelmaa on seurattavissa Kansanlähetyksen YouTube-kanavalla, osa myös Teams-sovelluksella. Radioimme osan ohjelmastamme Radio Dein taajuuksilla perjantaina ja lauantaina. Tapahtuma sekä lähetykset: www.kansanlähetyspäivät.fi

 

Hengen uudistuksen kesätapahtuma, KesäSpirit, järjestetään alustavasti 30.7.–1.8.2021 Lempäälän Ideaparkissa. Fyysinen tapahtuma järjestetään voimassa olevien rajoitusten puitteissa ja striimataan myös verkkoon. Tapahtuma ja lähetykset: www.hengenuudistus.fi/kesaspirit.

 

Medialähetyspäivät Seinäjoki 28.–29.8.2021.

Hybriditapahtuma, johon voi osallistua paikan päällä sen hetkisten rajoitusten mukainen kävijämäärä. Ohjelmassa on virtuaalisia sisältöjä, ja pandemiatilanteen vaatiessa varaudumme myös täysin virtuaalisen tapahtuman järjestämiseen. Ohjelma ja lisätietoa: https://sansa.fi/mlp21

Virtuaalitapahtuma: https://sansa.fi/tapahtumalive