Herättäjä-Yhdistys aloittaa yhteistoimintaneuvottelut

Lomautukset toteutetaan porrastetusti, eikä Yhdistyksen toiminta pysähdy.

Herättäjä-Yhdistyksen hallitus on päättänyt aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka tähtäävät koko henkilöstön lomauttamiseen porrastetusti huhti-toukokuun aikana. Lomautuksilla pyritään vähintään 45 000 € säästöihin.

Herättäjä-Yhdistys on luterilaisen kirkon sisällä toimiva järjestö, joka ei saa kirkollisverotuloja, vaan toimii lähes täysin kolehtitulojen ja lahjoitusten varassa.

- Kun seurat, kirkkopyhät ja muut tapahtumat on peruttu koronaepidemian takia, meiltä jää optimistisestikin arvioiden saamatta kolehtituloja vähintään 110 000 € edestä, toteaa Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtajan sijainen Kalle Hiltunen.

- Näitä tulonmenetyksiä ei lomauttamisellakaan pystytä täysin korvaamaan, joten samalla etsimme uusia tulonlähteitä ja vetoamme ihmisten haluun lahjoittaa.

Koska lomautukset toteutetaan porrastetusti, Herättäjä-Yhdistyksen toiminta ei pysähdy.

- Lehtemme ilmestyvät, verkkokauppa toimii, seuratoiminta pyörii verkossa, ja myös herättäjäjuhlia ja kesän rippileirejä suunnitellaan toiveikkaina.

Kauhavalle 3.–5.7.2020 valmisteltaviin herättäjäjuhliin liittyen on tullut paljon kysymyksiä.

- Seuraamme tilannetta ja tietysti hartaasti toivomme, että juhlat voitaisiin pitää suunnitellusti tai edes muutamalla viikolla siirtäen, Kalle Hiltunen toteaa.

- Juhlat ovat meille erittäin merkitykselliset myös taloudellisesti, ja mikäli ne jouduttaisiin perumaan, se pahentaisi taloudellista kriisiämme huomattavasti.

Kalle Hiltunen toivoo, että nämä olisivat viimeiset lomautukset tänä vuonna.

- Mutta kuten muutkin suomalaiset, elämme tällä hetkellä epätietoisuuden vallassa.

 

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja (sij.) Kalle Hiltunen,
kalle.hiltunen@h-y.fi, 040 577 9195