H-Y-lapasten ohje
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

H-Y-lapasten ohje

Lanka: Novitan Seitsemän veljestä, musta ja valkoinen

Menekki: yhteensä noin 180g

Puikot: nro 3,5 sukkapuikot

Koko: keskikokoinen naisen käsi, ympärysmitta kämmenen kohdalta mitattuna noin 20cm, kaavion mukaisen kuvion korkeus noin alusta kärkeen asti mitattuna on noin 18cm

Vasemman käden lapanen:

Luo 44 silmukkaa mustalla langalla ja neulo 2 oikein 2 nurin joustinneuletta noin 32 kierrosta tai kunnes työ on noin 12 cm korkea. Neulo sitten 2 kierrosta sileää neuletta, kaikki silmukat oikein. Ensimmäisellä kierroksella lisää 1 silmukka sekä 3. ja 4. puikoilla, ottamalla langankierto puikolle = 46 silmukkaa. Jaa silmukat siten että 1. ja 3. puikoilla on 12 silmukkaa ja 2. ja 4. puikoilla on 11 silmukkaa. Aloita sitten kaavion mukaan neulominen.

Peukalo:

Kun kaaviosta on neulottu 12 ensimmäistä kierrosta, neulotaan peukalon silmukat apulangalle (kaaviossa punaisella merkitty kohta): Neulo ensimmäisen, toisen ja kolmannen puikon kaikki silmukat, sekä neljännen puikon silmukoista 3 ensimmäistä silmukkaa kaavion mukaisesti. Ota apulanka ja neulo 4. puikon 8 viimeistä silmukkaa apulangalla omalle puikolleen. Neulo sitten nämä silmukat uudelleen kaavion mukaisesti, niin että kaikki silmukat ovat taas 4. puikolla.

Kun lapanen on neulottu kokonaan kaavion mukaan, neulotaan vielä peukalo. Vedä apulanka varovasti pois, ja nosta puikolle vapautuneet silmukat (alareunasta 8 silmukkaa sekä yläreunasta 8 silmukkaa). Nosta vielä puikkojen välistä silmukat ja jaa nämä 18 silmukkaa kolmelle puikolle. Neulo peukalo mustalla langalla sileää neuletta, kunnes peukalo on lähes peittynyt. Tee sitten sädekavennukset: Neulo jokaisen puikon alussa ja keskellä 2 silmukkaa oikein yhteen. Kun silmukoita on jäljellä yhteensä 3, katkaise lanka, pujota se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Lapasen kärkikavennukset:

Lapasen kärjen nauhakavennukset aloitetaan kierroksen 37 alusta. Ensimmäisen ja kolmannen puikon alussa neulo 1 silmukka oikein, tee ylivetokavennus: nosta 1 silmukka neulomatta, neulo 1 silmukka oikein ja pudota neulomatta nostettu neulotun yli. Toisen ja neljännen puikon lopussa neulo kolmanneksi ja toiseksi viimeiset silmukat oikein yhteen, neulo vielä puikon viimeinen silmukka oikein.


Jatka kaventaen jokaisella kierroksella, kunnes jäljellä on yhteensä 6 silmukkaa. Katkaise lanka, pujota se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Oikean käden lapanen neulotaan vasemman käden lapasen peilikuvana.

 

 

Tapahtuu
Pe 15.12.
Klo 18
Uusin kirkkain sävelin -kuorokonsertti Oulunkylän vanhassa kirkossa. Lisätietoja
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.2018
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.2018
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.2018
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Kevätretki Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi