Marraskuu 2012
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Marraskuu 2012

Kasteen kirkas vesi on
niin kuin lähde pohjaton
siitä virtaa siunaten
armo Herran Jeesuksen


Armon virta ei jäädy

Marraskuu on elottomin kuukausi. Päivä lyhenee ja pimeys lisääntyy. Valoisa aika on kaistale kahden hämärän välissä. Luonto taistelee vielä talven tuloa vastaan, vaikka tietääkin häviävänsä. Aholansaari viettää hiljaiseloa, rospuuttokautta. Niin kerrotaan uusimmassa tiedotteessa.

”Suareen ei piäse” sanovat savolaiset.

Saari kuitenkin on, vaikka lepääkin armon virrassa, Syvärin järvessä valmistautumassa vastaanottamaan lepoa ja hiljaisuutta kaipaavia.

Jää kantaa ehkä jo joulunaikana, mutta ainakin helmikuun alussa 1.2 .- 3.2. Silloin saareen kutsutaan seuroista vastuullisia, niin sanottuja maallikkoja virkistymään yhteisestä tehtävästä seurakunnassa. Maallikkopäivillä etsitään rohkeutta jakaa Jumalan sanan tuntoja ilman teologista koulutusta, tavallisen ihmisen arkitunnoista.

Olisi mukava osallistua täältä Lakeudeltakin uusien itujen ja uusien purojen puhkeamisen toivossa, ettemme vaipuisi epätoivoon.

Viime seuroissa pysähdyimme kiittämään isän maistamme tässä ajassa ja tulevassa. Koskettavia ja puhuttelevia olivat Antero Maunulan ja Pirkko Uusi-Kauppilan henkilökohtaisista kokemuksista nousevat ajatukset. Pirkko sanoi puheensa lopussa: ”Taivaassa tavataan.” Anteron puheenvuoron jälkeen rukoilimme veisaten ”Jumala ompi linnamme" virren sanoin.

Isänpäivän aattona kutsuttiin seurakunnan jäseneksi ja Jumalan lapseksi sukumme nuorin, nimellä Samuel Tuomo Juhani. Järvenpään Elävän veden kappelissa kiviseinällä virtasi vesi. Kiven lujuus ja veden välke puhuttelevat. Armon virta ei jäädy, vaan elää.

Jeesuksen kastekäskyn noudattaminen antaa ihmistä suuremman turvan pienokaiselle ja tehtävän lapsen läheisille. Kasteenliitto on purkamaton. Ristinmerkillä hänet on merkitty siihen joukkoon, jotka kulkevat kahden maan kansalaisina ja ammentavat voimaa armon virrasta.

Vaikka tulevat halla ja yö, Jumalan armo ei meistä väisty.

Tulkaa virran partaalle, seuroihin kaikki janoavat.

 

Ystävyydellä Lea Saarinen 16.11.2012

Tapahtuu
Pe 8.12.–9.12.
Miesten adventtitapaaminen Kainuun opistolla. Lisätietoja.
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja (kelaa sivun alalaitaan)
Pe 2.3.–4.3.2018
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.2018
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Kevätretki Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi