Päätoimikunnan kokous 21.1.2011
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Uusi puheenjohtaja

Rehtori Jukka Hautalan Ylivieskasta on Herättäjä-Yhdistyksen uusi puheenjohtaja. Valinnan teki yhdistyksen päätoimikunta lauantaina 21.1.2011 Helsingissä pidetyssä kokouksessaan. Hautala seuraa tehtävässä opetusneuvos Kaisa Rönkää, jonka toimikaudet päätoimikunnassa tulivat täyteen. Varapuheenjohtajaksi valittiin yrityssuunnittelujohtaja Pekka Leskelä Espoosta.

Ylivieskassa asuva Jukka Hautala (s.1968) on lähtöisin Ylistarosta. Herännäisyyteen ja Siionin virsiin Hautala on tutustunut lapsuuden perintönä. Hautalan perheeseen kuuluu uskonnonopettaja Iina Matikainen ja kaksi kouluikäistä poikaa. Koulutukseltaan hän on teologian lisensiaatti. Raudaskylän Kristillisen Opiston rehtorin (2004 lähtien) tehtävien ohella Hautala on Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun koulutusohjelmajohtaja ja Raudasmäen Sosiaalipalvelut Oy:n toimitusjohtaja.

Hautala on työskennellyt Kouvolan ja Helsingin Kallion seurakunnissa seurakuntapastorina (1996-1997). Ylivieskaan perhe muutti, kun Hautala valittiin Raudaskylän Kristilliselle Opistolle teologisten aineiden lehtoriksi (1997). Vuosina 2000-2002 Hautala perheineen toimi opetustehtävissä Botswanan luterilaisen kirkon koulutuskeskuksessa (Suomen Lähetysseuran lähettämänä). Palattuaan Botswanasta hän toimi yliopettajana (2002-2004) Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa humanistisella ja kasvatusalalla, josta valmistuu kirkon nuorisotyönohjaajan kelpoisuudella yhteisöpedagogeja (AMK).

Hautala valittiin Herättäjä-Yhdistyksen päätoimikuntaan vuonna 2009. Vuodesta 2009 hän on toiminut Siionin virsien kokonaisuudistuksen osalta tekstijaoston puheenjohtajana. Hautalan puheenjohtajakaudella Herättäjä-Yhdistys valmistautuu viettämään myös juhlavuottaan. 2012 tulee kuluneeksi 100 vuotta sisälähetysseura Herättäjän perustamisesta ja 120 vuotta Kustannusosakeyhtiö Herättäjän perustamisesta.

Rehtori Jukka Hautala

Tapahtuu
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi