Pääkirjoitus 7-8/12
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Lähetettyinä maailmassa

Simo Juntunen

Kuva: Matti Karppinen

APOSTOLIEN PALATTUA ensimmäisiltä lähetysmatkoilta, oli heillä terveisinä innostavia uutisia. He kertoivat matkalla sattuneista Jumalan suurista teoista, joissa uskon ovia oli auennut monille. Nämä tiedot innostivat myös lähettäjiä. Mutta olipa heillä eräs kiperä ongelma ratkottavaksi. Kysymys ympärileikkauksesta ja Mooseksen lain noudattamisesta perinnäissääntöineen jakoi mieliä. Uuden testamentin kuvauksen mukaan asiaa käsitellyt Jerusalemin kokous päätti, että mitään taakkoja ei pidä panna uusien Kristuksen seuraajien kannettavaksi. Suositeltiin kuitenkin, että on hyvä karttaa epäjumalille uhrattua lihaa, verta ja haureutta.

IHMISINÄ, IHMISKUNTANA tai kristittyinä emme ole ensinkään taakoista vapaita. Kannamme kuormia, joita elämän rikkinäisyys, ympäristö ja oma toimintamme asettavat omille harteillemme ja usein toistenkin. Tähän keskeneräiseen todellisuuteen ja rikkinäiseen maailmaan Kristus tuli, kutsuu tänäänkin seuraajakseen ja lähettää matkaan. Kirkkona meidät on kutsuttu jakamaan ihmiskunnan ja koko maailman ahdistusta, kärsimystä ja taakkaa. Puhumaan ja toimimaan niiden puolesta, jotka eivät saa ääntään kuuluviin ja joiden taakka on käynyt ylivoimaiseksi. Vahvistamaan toisen maailman ääntä tämänpuoleisessa.

POHJAMAAN LAKEUKSILLE, Isoonkyröön kokoontuu juhlakansaa herättäjäjuhlille heinäkuussa. Lakeuksilla aikoinaan hääjuhlassa vieraillut nilsiäläinen talonpoika Paavo Ruotsalainen varoitteli herännäispappeja kuormittamasta taakkojen alla hoippuvia enää yhtään lisää. Hän puhui perimätiedon mukaan Kristuksesta, hyvästä paimenesta, joka ei hosu ja komentele vaan kulkee aran ja säikähtäneen syntisraukan perässä, koettaa rauhoittaa ja kantaa lopulta uupuneen harteillaan kotiin.

”TE OLETTE minun todistajiani Jerusalemissa, koko Juudeassa, Samariassa ja maan ääriin asti.” Näin Jeesus kuvasi apostolien ja kaikkien kristittyjen tulevaa tehtävää. Myös tänne maan ääriin asti on tuo todistus kiirinyt ja juurtunut jo lähes tuhannen vuoden ajan. Se vaikuttaa tänäänkin meissä ja meidän kauttamme lähellä ja kaukana. Rohkaisee katsomaan Kristukseen, hänen helliin silmiinsä, kutsuu jakamaan toistemme taakkoja ja neuvoo jättämään kaiken Taivaallisen Isämme käsiin kannettavaksi.

Simo Juntunen

Tapahtuu
Pe 8.12.–9.12.
Miesten adventtitapaaminen Kainuun opistolla. Lisätietoja.
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja (kelaa sivun alalaitaan)
Pe 2.3.–4.3.2018
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.2018
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Kevätretki Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi