Toukokuu 2012
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Toukokuu 2012

Äitien päivä herättää muistoja ja syviä tunteita. Muistoista se äitienpäivä, jolloin aurinko paistoi ja ylläni kaunis ruutumekko, jonka taskujen suissa oli pitsiä, jalassa kreppisukat ja uudet keltaiset kangaskengät.


Äitienpäivä

Kilometrin kävelymatka ei hillinnyt intoani kouluautoa odottaessa. Pompin kannoilla ja kivillä. Hupsis, kupsahdin polvilleni. Itkuhan siitä tuli ja reikä sukkaan sekä polveen.

Lähteestä otin vettä, putsasi veren. Matka jatkui. Vietettiin juhlaa leikein lauluin, nisukahvein ja äidit saivat kreppipaperikukan rintaansa. Kyynel kaunisti koruttomien naisten poskia. Sankareita, joiden mitaleja, meitä lapsia oli kyläkoulun täydeltä. Juhlamieli huuhtoi epäoleelliset murheet.

Syvistä tunteista. Äitien ketjussa, isoäitinä lapsen lapsista haltioituneena kiitän heistä ja siitä, että tyttärenikin sai tulla äidiksi, luojan luomistyön jatkumoksi.

Ilmajoella körttiseuroissa minun sieluani kosketti tarina, jossa äidit kertoivat lapsistaan, niin kuin äidit kertovat. Meidän Anu valmistuu diplomi-insinööriksi, meidän Paavo ekonomiksi, meidän Jaanalla on kohta väitöskirja, meidän Mikolla omakotitalo valmis. Hiljaa kuunnellut laitapoluille sortuneen, koulunsa kesken jättäneen Jarin äiti sanoi: ”Jari on kuitenkin minun rakas poikani.”

Jumala, joka kohduissamme loi elämän, syliimme lapsen, näkee jokaisen luotunsa. Heidätkin, joiden elämä on rikki ja äidit, joiden rukousten määrä on mittaamaton niin kuin Jumalan armo. Armossaan Jumala sanoo: ”Sinä olet minulle rakas.”  Itse kunkin etuoikeus on olla Jumalalle rakas, hyvinä ja pahoina päivinä.

Rukoillaan edelleen lastemme, lastenlasten, syntymättömien lasten, odottavien äitien, kaikenikäisten äitien ja kaikkien lasten puolesta, että kaikki yhdessä olisimme toivossa väkevät, jotka Jumalan näkevät.

Siunattua suvea!

 

Ystävyydellä Lea Saarinen 11.5.2012

Tapahtuu
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi