Takarivi 12/11
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Halleluja, näillä hyökätään


Olin runsas vuosi sitten pyydettynä esiintyjänä Helsingin Pelastusarmeijassa. Sain laulaa siellä puhallinorkesterin säestyksellä. Soittokunta oli pukeutunut univormuihin, niin myös monet muut pelastusarmeijalaiset. Tilaisuus oli juhlallinen, mutta riemuisa. Ja halleluja-sanan viljely oli runsasta, jopa tervehdyksenä sitä tunnuttiin käytettävän. Körttiläiselle tämä kaikki oli hieman outoa, eksoottistakin.

Esitykseni lomassa kerroin terveisiä körttiväeltä, ja mainitsin meidänkin käyttävän puheissamme sotaretoriikkaa. Saatamme esimerkiksi kysyä toisiltamme, miten olet sotasi sotinut. Kerroin myös J. Eleniuksen käyttäneen joskus sanontaa ”näillä hyökätään”, varsinkin kun tilanne oli huono, ja kun rahaa tai väkeä tuntui olevan vähän. Tämä aiheutti armeijalaisissa hilpeyttä ja joku intoutui kovalla äänellä sitä kommentoimaan, että halleluja, näillä hyökätään.

Vaikka Siionin virsissä ei kovin usein käytetä sanaa halleluja, niin nyt on mahdollisuus opetella sitä käyttämään. Herättäjä-Yhdistys täyttää vuonna 2012 sata vuotta ja juhlavuoden tunnukseksi on valittu ”Arjen halleluja”. Juhlimme arjen keskellä ja muistamme, että ”murheen alla veisaa Siion heleimmin Herralle kiitosta.”

Lahtelainen esiveisaaja Liisa Pesonen sanoi eräissä tämän syksyn seuroissa, että ensin pitäisi oppia kiittämään Jumalaa, sitten vasta voimme jotain häneltä pyytää. Niinpä veisasimme sillä kertaa paljon kiitosvirsiä. Niitä löytyy Siionista paljon enemmän, kuin harvoista halleluja-sanojen määrästä voisi päätellä. Monet virret sisältävät kiitosjaksoja, niitäkin etsimme ja heleästi veisasimme.

Käytän tilaisuutta hyväkseni ja ehätän onnittelemaan 100-vuotiasta Herättäjää lainaamalla erästä Siionin virsien halleluja-kohtaa (256:8): ”Jos hengen köyhyydessä / pysymme Jeesuksessa, / pääsemme perille. / Veisaamme: Halleluja. / Olemme siunattuja. / Ylistys Herralle.” Kiitoksia myös uskolliselle seuraväelle ja kaikille talkoolaisille! Olkoon körttiväen iskulause tästä lähin: halleluja, näillä hyökätään.

Jaakko Löytty, Siivikkala
 

Tapahtuu
Pe 8.12.–9.12.
Miesten adventtitapaaminen Kainuun opistolla. Lisätietoja.
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja (kelaa sivun alalaitaan)
Pe 2.3.–4.3.2018
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.2018
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Kevätretki Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi