Marraskuu 2011
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Marraskuu 2011

Harmaa taivas roikkuu elottomien peltojen yllä. Maa kätkee oraat, ja varvut kätkevät silmut. Päivän valo on raita kahden pimeän välissä. Ymmärrys hipaisee kaamosväsymystä.


Elämä on kätketty juuriin

Kristityn kilvoituksessa väsymys tavoittaa muulloinkin kuin marraskuussa. Polku hämärtyy ja tie katoaa. Tienviitat ja tien näyttäjät eivät aina johdata oikeaan. Ne eivät pelkästään hämärrä suuntaa, vaan tukahduttavat etsimisen ilon.

Tällaisina päivinä ”kännyköin”( = ristin käteni) epäkelpojen viestin pääoperaattorille:

 ”Ellet ohjaa selvemmin minuakin tiellä,

   kuinka sitten löytäisin toisten luokse siellä?

   Armollinen Jumala, sokeaa taas taluta."

   SV. 308: 4

 

Hämäryydestä huolimatta kaikki ei ole kuollut. Elämä on kätketty juuriin, Siionin Virsiin, joissa kiteytyy sukupolvien yhteinen rukous tiellä pysymisen puolesta.

Voimme kokoontua seuroihin rukoilemaan veisaten, sanoittamaan oman elämän hämäryyttä tai huokaamaan pimeydestä. Ellemme jaksa veisata, voimme olla vain kuulolla. Sellaisinakin meitä kuullaan.

Seurojen lisäksi myös lauantaipäivä 12.11.2011 Wanhassa Karhunmäessä oli rohkaiseva. Heränneiden tulenkantajia, paikallisosastojen edustajia oli koolla. Siionin Virsien sytyttämät vaalivat tulta ympäri Etelä-Pohjanmaata uskollisesti, vaikka pienellä joukolla. Valo siis on. Pimeys ei saa sitä valtaansa edes marraskuussa.

Järjestetään konsertteja, kirkkopyhiä, veisuita ja juhlia. Ensi vuonna ovat Herättäjäyhdistyksen 100 v. synttärit ja Herättäjäjuhlat Isossakyrössä. Nilsiän Aholansaari ja  Karhunmäen opisto Lapualla kutsuu nuoria. Huolehdimme läheteistä maailmalla ja rakennustalkoolaisista itänaapurissa, Virossa ja Afrikassa. Tehtäviä riittää palvelemaan ”sydämin, suin ja kätten töin".  Ison Kyrön juhlien talkoisiin voi ilmoittautua piakkoin netissä.

Seurat ovat avoimia kaikille, kaikenlaisille kaipaaville ja kapinoiville. Ne ovat myös yleissivistäviä tilanteita ja mahdollistavat kohdatuksi tulemisen, toinen toisemme ja Jumalan.

Herättäjä - Yhdistyksen sivuilta ja seurakuntien ilmoituksista löytyvät tilaisuudet haastavat murtamaan kaikki osallistumisen esteet.

Olet tervetullut vaatimuksista vapaaseen joukkoon!

 

”Oikeutta kaipaamme, tänne maailmaamme.

  Herra, ole sinä se, jolta suunnan saamme.

  Armollinen Jumala,

  Sokeaa taas taluta."

  SV 308:5

 

Ystävyydellä Lea Saarinen 14.11.2011

Tapahtuu
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi