Kanttori
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kanttori

Kanttori johtaa seurakunnan musiikkityötä erityisesti jumalanpalveluksissa. Kanttori säestää ja esilaulaa virret, johtaa kuoroa sekä soittaa messujen alku-, väli- ja loppusoitot.


Kanttori soittaa myös urkukappaleita häissä ja hautajaisissa. Tehtäviin kuuluu lisäksi seurakunnan musiikkikasvatus esimerkiksi rippikouluissa sekä seurakunnan soitinhuolto.

Kanttorit voivat myös pitää omia kirkkokonserttejaan ja järjestää konsertteja muille muusikoille. Joissakin suurissa seurakunnissa on kanttorin lisäksi erillinen urkurin virka.

Kanttorin virkaan vaadittavan tutkinnon voi suorittaa parissa ammattikorkeakoulussa tai Sibelius-Akatemiassa. Kanttorin koulutus kestää tyypillisesti 5–6 vuotta.

Kanttorin virat jaotellaan A-, B- ja C-luokkiin. Luokka A on laajaa yliopistotutkintoa edellyttävä virka. Luokka B on ylempää korkeakoulututkintoa edellyttävä virka. Luokka C on muuta piispainkokouksen hyväksymää tutkintoa edellyttävä virka. Luokka vaikuttaa palkan suuruuteen.

Tapahtuu
La 8.4.
Samoilla oljilla - seuratoiminnan ideointi- ja virkistyspäivä Raudaskylässä. Lisätietoja.
Ma 17.4.
Klo 11.30
Kohti herättäjäjuhlia: reformaatio ja Siionin virret. Kolme puheenvuoroa herännäisyydestä Nilsiän seurakuntakodilla. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi