Luterilaisen kulttuurin säätiön tunnustuspalkinto Jaakko Löytylle
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Luterilaisen kulttuurin säätiön tunnustuspalkinto Jaakko Löytylle

Jaakko Löytty (alarivissä keskellä) yhtenä veisuunaloittajana Nilsiän herättäjäjuhlien 2017 talkooseuroissa.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö on myöntänyt vuoden 2017 tunnustuspalkinnon muusikko Jaakko Löytylle. Säätiön hallituksen puheenjohtaja piispa Jari Jolkkonen luovuttaa tunnustuspalkinnon Jaakko Löytylle Kuopion tuomiokirkossa Martinpäivän kirkkojuhlassa perjantaina 10.11.2017 klo 18.

Elämänsä ensimmäiset 12 vuotta Jaakko Löytty vietti Namibiassa. Hän oli alle vuoden ikäinen, kun hänen teologivanhempansa lähtivät sinne lähetystyöhön. Löytyn musiikissa onkin jälkiä afrikkalaisesta perinteestä mutta myös vanhoista virsistä.

”Minun äänimaisemani on ambolainen virren veisuu.  Lisäksi lapsuuden perheessäni veisasimme iltaisin Ambomaalla suomalaista virsikirjaa numero numerolta. Se oli sitä suomalaisuutta, ja minä taisin oppia tuntemaan virren numerot ennen kuin opin lukemaan.”

Ensimmäisen levynsä ”Asioita joista vaietaan” Löytty julkaisi vuonna 1974, ja siitä lähtien hänen laulunsa ovat olleet rippikoulun ja Nuoren seurakunnan veisukirjan suosituinta materiaalia. Tätä nuorten hengellistä musiikkia Löytty kavereineen alkoi jo 1970-luvulla kutsua gospeliksi.

Jaakko Löytty on Suomen arvostetuimpia gospelmuusikoita, jonka mahtipontisuutta välttävät, mutta usein kantaa ottavat hengelliset laulut tunnetaan laajasti. Virsikirjan uudessa lisävihkossa on Löytyn virsiä ja hän on ollut keskeisesti mukana myös Siionin virsien uudistustyössä.

”Olen tehnyt omaa elämänprosessiani musiikiksi. Aina kun teen laulun, kirjoitan siihen päivämäärän.  Olennaista on ollut musiikin omannäköisyys ja sen ajankohtaisuus itselle.”

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö vaalii suomalaisen luterilaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä ja luterilaisen elämänkatsomuksen kehittämistä. Säätiö järjestää seminaareja, esitelmätilaisuuksia ja muita kulttuuritapahtumia. Reformaation merkkivuoden johdosta säätiö on tuottanut Rakkauden ateria –kirkko-oopperan sekä Tv-dokumentin Martti ja minä, reformaattorin tarina. Säätiö jakaa vuosittain tunnustuspalkinnon luterilaista kulttuuria edistäneelle henkilölle tai yhteisölle.
 

 

Tapahtuu
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi