Alva Grünthal & Aura Raulo (toim.): Saaren muisti
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Alva Grünthal & Aura Raulo (toim.): Saaren muisti

Kirjan kannen on suunnitellut Mika Nuorva.

Opas Aholansaaren huomaamattomaan historiaan
 

Aholansaari tunnetaan 1700-luvulla syntyneen Paavo Ruotsalaisen kotipaikkana ja herännäisyyden synnyinsijana. Monet käyvät Aholansaaressa tutustumassa saaren historian eri vaiheisiin Ukko-Paavon ajoista nykypäivään, mutta suuri osa Saaren tarinoista jää helposti silmiltä piiloon.

Aholansaari on jo vuosikymmeniä toiminut aktiivisena leirikeskuksena, ja tuonut yhteen niin lapsia, nuoria, aikuisia kuin vanhuksiakin pyhän äärelle. Saareen on tultu rippileirille ja talkootöihin, hiljentymään ja veisaamaan Siionin virsiä, kokemaan niin suurta iloa kuin ahdistustakin, löytämään elämänmittaisia ihmissuhteita. Aholansaari on ollut historiansa aikana paljon enemmänkin kuin herännäisyyden synnyinsija — se on ollut määrittelemättömälle määrälle ihmisiä hengellisen kasvun alusta, turvapaikka ja toinen koti.

Saaren muisti on opas juuri tähän osaan Aholansaaren historiasta; siihen osaan, joka usein jää huomaamatta, mutta jossa Pyhä Henki vaikuttaa. Kirja kertoo 52 tarinaa ihmisten Aholansaaresta menneiltä vuosikymmeniltä. Kokoelmassa on vanhojen ja nuorten, vierailijoiden, työntekijöiden ja leiriläisten kertomia muistoja elämän pienistä mutta merkityksellisistä hetkistä.

“Annantuvalla henkeviä jutellessa se vielä sano mulle: ‘Lupaa, että voitat kaikki sun elämän vastoinkäymiset.’ Mä lupasin, ja tosta yöstä lähtien me ollaan oltu ystäviä.”

“Aholansaaressa on ylipäätään saanut olla hauras ja vähän hukassa ja sen lisäksi päässyt olemaan läsnä, kun myös muut kasvavat ja hakevat itseään.”

Jokainen muisto on kuvitettu valokuvalla, joten muistokokoelman lisäksi Saaren muisti on myös taidekirja. Muistojen tunnelmista voi nauttia, vaikkei koskaan olisi käynytkään Aholansaaressa. Parhaiten kirja silti sopii epäilemättä niille, joille paikka tuttu ja nostalginen.

Saaren muistin tekstit ovat lyhyitä ja itsenäisiä, joten niistä voi nauttia sekä pieninä paloina että kokonaisuudeksi punoutuvana kirjana. Kirja on yritys säilöä jotain Aholansaaren ainutlaatuisesta ja koskettavasta tunnelmasta, purkittaa pyhän välähdyksiä arjessa nautittaviksi annoksiksi. Toivomme, että teos voi toimia tuttavallisena oppaana ensiretkillä Aholansaareen ja samalla muistuttaa kaikkia vanhoja Saaren kävijöitä siitä kuinka suuren joukon ihmisiä Aholansaari on sitonut yhteen.

Katso esittelyvideo!

Kirjaa voi tilata verkkokaupasta.

 

KUSTANTAJA: Herättäjä-Yhdistys ry, PL 21 62101, Lapua, (06) 433 5700, **@**
ARVOSTELUKAPPALEET:  Kati Leskelä, (06) 433 5700, **@**
YHTEYDENOTOT: Herättäjä-Yhdistys ry, Kaisa Viitala, puh. 040 552 6062, **@**

 

 

Tapahtuu
Pe 15.12.
Klo 18
Uusin kirkkain sävelin -kuorokonsertti Oulunkylän vanhassa kirkossa. Lisätietoja
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.2018
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.2018
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.2018
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Kevätretki Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi