HY-kuoro
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Seinäjoen HY-kuoro

HY-kuoro kuoronjohtaja Tea Polson (istumassa keskellä) johdolla harjoittelutauolla

Ankaraa keskittymistä ennen äänenavausta

Neljä vuosikymmentä on Herättäjä-Yhdistyksen Seinäjoen ja ympäristön paikallisosastojen liepeillä toiminut HY-kuoro, joka on Siionin virsiä laulava sekakuoro.

Seinäjoen HY-kuoron syntyyn vaikutti Seinäjoella 1972 pidetyt herättäjäjuhlat. Juhlat poikkesivat aikaisemmista siinä, että perinteiseen seurojen varaan rakentuvaan juhlaohjelmaan kuului myös kuorokonsertti. Untamalan kuoron konsertin innoittamina ja syksyn 1975 maakunnallisten seurojen lähestyessä kutsuttiin koolle toistakymmentä laulutaitoista ja kuorokokemusta omaavaa, Siionin virsien veisaajaksi tiedettyä henkilöä. Kutsuttaessa ajateltiin heidän sijoittumistaan ääniryhmiin. Kokoontunut porukka oli siis jo valmis kuoro.

Kuoro on  tehnyt vierailuja myös ulkomaille. Herättäjä-Yhdistyksen lähettiläinä vierailimme v. 1978 Ruotsiin asettuneiden suomalaisten luona Keski-Ruotsissa ja kymmenkunta vuotta myöhemmin yhdessä arkkipiispa John Vikströmin kanssa kävimme tervehtimässä Ruotsin inkeriläisiä Boråsissa. Konsertti- ja seuravierasmatkoja kuoro tekee vuosittain.

Vuonna 1979 kuoro julkaisi äänilevyn, jota varten tilattiin  Ahti Sonniselta sovitus. Sarastaa päivän koitto –levy sisältää mm. kaksi sellolle ja sekakuorolle sovitettua Siionin virttä kuoron laulamien perinteisten kuorosovituksien ohessa.

Sarastaa päivän koitto -sovitukset kuorolle ja sellolle esitettiin kuoron 40-vuotisjuhlassa 18.10.2015. Sellosolistina oli Marja Latvala Kokkolasta.

Seinäjoen HY-kuoro on alusta alkaen saanut olla yksi Seinäjoen seurakunnan kuoroista. Seurakunta avustaa kuoroamme antamalla toimitilat käyttöömme sekä vuotuisella toiminta-avustuksella. Vastaavasti kuoro avustaa seurakunnan messuissa,  kutsuttuina seuroissa, hautajaisissa jne. Kuoro tekee myös säännöllisesti sairaalavierailuja.
 
Kuorossa on laulajia on noin kolmekymmentä ja mukaan mahtuu uusia laulajia, erityisesti miesääniin. Kuoromme jäsenet osallistuvat vuosittain Lapuan kr. opistolla maakunnan körttikuorojen viikonloppukurssille, jossa saamme teho-opetusta ammattilaisten johdolla. Kurssin päätteeksi järjestetään konsertti, jonka ohjelmisto juuri harjoiteltu valmiiksi.

Vuodesta 2015 lähtien kuoroa on johtanut  kanttori Tea Polso. Syksyllä 2016 hänen sijaisekseen tulee Maija Laasala. Kuoron puheenjohtajana aloitti v. 2016 Tuula Koskimies-Hautaniemi.

”Myös tulkaa, heikkouskoiset, te väsyneet ja murheiset nyt taivaan tietä kulkemaan ja Herran virttä veisaamaan.” SV 245:2

Tuula Koskimies-Hautaniemi

Tapahtuu
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi