HY-kuoro
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Seinäjoen HY-kuoro

HY-kuoro kuoronjohtaja Tea Polson (istumassa keskellä) johdolla harjoittelutauolla

Ankaraa keskittymistä ennen äänenavausta

Neljä vuosikymmentä on Herättäjä-Yhdistyksen Seinäjoen ja ympäristön paikallisosastojen liepeillä toiminut HY-kuoro, joka on Siionin virsiä laulava sekakuoro.


 

Nimi aiheuttaa usein kysymyksiä. Se ei liity mitenkään virallisesti Herättäjä-Yhdistykseen, vaikka kirjainyhdistelmä siihen viittaakin. Jos se on kuoron nimeksi kelvannut tuollaisenaan ennenkin, kuoron mukaan me sen alla toimimme edelleenkin.

HY-kuoro tahtoo rakentaa seurakuntaelämää Seinäjoen seurakunnassa. Seurakunta tarjoaa harjoitustilat, taloudellista tukea ja nyt jopa kanttorinkin johtajaksemme. Harjoitukset ovat torstaisin klo 17.15-18.45.

Näin ollen esiintymisten painopisteenä on Seinäjoen seurakunnan toiminta, kuten avustaminen messuissa, paikallisosastojen seuroissa ja sairaalakäynneissä. Joka vuosi olemme osallistuneet Herättäjän seuroihin maakunnassa ja joskus vähän kauempanakin. Muutaman vuoden välein kuoro on tehnyt esiintymis- ja virkistysmatkoja ulkomaillekin, jopa v. 2001 Kanadaan saakka.

Kuoron vahvuus on tämän kirjoittamisen aikaan 34 hlöä: 13 sopraanoa, 8 alttoa, 6 tenoria ja 7 bassoa. Hyvä näin, mutta uudet laulajat ovat yhä tervetulleita!

Muutaman vuoden ajan olemme osallistuneet maakunnan neljän herännäiskuoron mukana kuorokursseille. Nämä yhteiset koulutustilanteet ovat olleet sisällöltään antoisia: korkeatasoista ohjausta, yhteinen konsertti ja rakentavaa yhdessäoloa. Kuorojen yhteys nousee myös siitä, että toimimme Lapuan kristillisen opiston työyhteydessä.

Kuoron pitkäaikaisena johtajana sen perustamisesta lähtien oli 22 vuotta Tapani Koivusalo, sitten 16 vuoden ajan Pirkko Rankila, 2013-2014 Martti Hemminki ja syksystä 2014 alkaen Tea Polso. Heistä kaikista me olemme kiitollisia!

Vuoden 2015 vuosikokouksen jälkeen  Väinö Reinilä, puheenjohtaja

Tapahtuu
La 8.4.
Samoilla oljilla - seuratoiminnan ideointi- ja virkistyspäivä Raudaskylässä. Lisätietoja.
Ma 17.4.
Klo 11.30
Kohti herättäjäjuhlia: reformaatio ja Siionin virret. Kolme puheenvuoroa herännäisyydestä Nilsiän seurakuntakodilla. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi