Telttiksellä on ihan huisin kivaa!
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Telttiksellä on ihan huisin kivaa!

”Telttiksellä leikitään, lauletaan, pelataan, seikkaillaan, telttaillaan, tutustutaan Aholansaaren ja herännäisyyteen.”

”Aholansaari on kaunis paikka. Siellä tuntee olonsa kotoisaksi ja siellä on myös erittäin herkullista ruokaa.”

Kuva Jemina Jaskari

”Leiriltä saa aimo annoksen hauskoja kokemuksia, uusia tuttavuuksia eri puolilta Suomea ja mukavia muistoja. Tule mukaan ensi kesänä kokemaan Telttiksen riemua!”

”Paras palaute leiristä on vuosittain tullut leiriläisiltä ja isosilta. Niiden pohjalta Telttistä on seuraavan kesän kehitetty ja ideoitu.”

”Telttiksellä on aina joku kiva teema. Siellä pääsee aina kunnolla puuhastelemaan ja monipuolista tekemistä riittää.”


Kuva Jemina JAskari

- Kaikkein kivointa oli mun mielestä Puks-leikki ja supersankari-rastirata, kertoo Johannes Hukari, 7, viime kesän Telttis-leiri kokemuksistaan.

 

- Kaikkein kivointa oli mun mielestä Puks-leikki ja supersankari-rastirata, kertoo Johannes Hukari, 7, viime kesän Telttis-leiri kokemuksistaan.

- Peleistä hauskimpia olivat jalkapallo ja koppipallo. Kaikki leikit olivat hauskoja ja laulaminenkin oli kivaa. Niin ja erityisesti pimeässä oleminen, ensikertalainen Johannes jatkaa.

Emilia Pesosta, 14, harmittaa vähän, kun hän ei enää ensi kesänä voi mennä leirille. Pesosen sisarukset osallistuivat ekan kerran Telttikselle noin viisi vuotta sitten äitinsä ehdotuksesta.

- Oli ihan sairaan hauskaa! Sen jälkeen on tullut käytyä joka vuosi.

 

Telttis on 7-14-vuotiaiden telttaleiri kesäkuussa Nilsiän Aholansaaressa. Telttamajoitus ja leiriohjelma sijoittuvat saaren leirintäalueelle.

- H-Y:n lapsi- ja nuorisotyön arvopohja: toivo, rakkaus, armollisuus ja tasavertaisuus, ovat Telttaleirinkin perustana, kertoo leirin vetäjä Jemina Jaskari.

Leirin monipuolinen ohjelma rakentuu yhdessä tekemiselle ja kokemiselle.

- Telttiksellä koetaan yhdessä Aholansaaren parhaat puolet! Luonnonläheisyys, Suomen kesä, yhdessä tekeminen, uiminen ja saunominen, leikkiminen, lämminhenkisyys, ystävyys, hauskanpito ja palanen körttiläisyyttä, Jemina kehuu.

Telttaleirillä toimitaan isosten vetämissä ryhmissä. Ryhmässä toimiminen, toinen toisensa kunnioittamiseen perustuva yhteistyö ovat leirin tärkeitä asioita.

- Periaatteisiin ja tavoitteisiin kuuluu turvallinen ja mukava ympäristö, jossa jokainen leiriläinen saa olla oma itsensä, apuvetäjänä toimiva Liina Löytty kertoo.

 

Osalla leirin vetäjistä ja isosista on kokemusta telttaleireistä monien vuosien takaa.

Jemina Jaskari aloitti oman taipaleensa vuonna 2007 isosena ja viimeiset viisi vuotta hän on toiminut leirin vetäjänä ja suunnittelijana yhdessä muiden vetäjien ja isosten kanssa.

- Kävin rippikoulun jälkeen isoskoulutuksen ja pääsin isoseksi Telttikselle. Leiristä ja sen järjestämisestä on tullut minulle vuosien varrella sydämen asia, ja on aina yhtä suuri ilo ja kunnia olla mukana H-Y:n kanssa toteuttamassa leiritoimintaa Aholansaaressa.

Leiriläisenä ja isosena ollut Liina Löytty kertoo saaneensa leireiltä hyviä ystäviä ja mukavia kokemuksia.

- Toivon, että mahdollisimman moni lapsi ja nuori saisi tutustua telttaleirin iloihin. Haluan omalta osaltani tukea Telttis-perinteen jatkumista.

 

Annele Salokannel ja Eevi Rasku olivat viime kesän Telttiksellä isosena ensimmäistä kertaa.

- Olin edelliskesänä rippileirillä ja mieleni teki isostelemaan, koska Aholansaari on paikka, jonne on aina kiva palata. Oli hyvä valinta lähteä Teltikselle isoseksi.

Eevi on ollut myös leiriläisenä. Serkut ja isoveli kertoivat niin hauskoja juttuja leiriltä, että hänkin halusi mukaan.

- Isosen tehtäviin kuuluu huolehtia omasta ryhmästään ja katsoa, ettei kukaan jää yksin. Iltaohjelma on myös meidän isosten hommia ja iltasatujen kertominen, Eevi ja Annele kertovat.

 

Telttiksen leiri-isänä toimii taas ensi kesänä Markku Vuolteenaho. Hän lähti hommaan mukaan, koska halusi tutustuttaa oman poikansa telttaleiriin.

- Kävin rippikouluni Aholansaaressa ja olen viettänyt siellä nuorena aikaa erilaisissa tapahtumissa. Kokemukseni ovat niin hyviä, että haluan mahdollistaa niitä muillekin.

Leiri-isät ja –äidit ovat vetäjien ja isosten taustatukena ja "valvovana silmänä" lähinnä turvallisuusasioissa. He huolehtivat myös koti-ikävää tuntevista lapsista.

- Telttis on tärkeä tapahtuma myös siksi, että sen kautta lapset saavat kosketuksen Aholansaareen ja H-Y:n toimintaan. Useimmiten ensimmäistä kertaa mukana olleet lapset ovat tulleet taas seuraavana kesänä, Markku kertoo.

 

Telttislaulu, johon keksitään joka vuosi aina uusi säkeistö, saa Johannekselta ja Emilialta runsaasti kehuja. Myös isosten toteuttamat iltaohjelmat ovat hauskoja.

- Varsinkin se, jossa oli vanha vaari ja se vastasi vääriin kysymyksiin, Johannes naureskelee.

Emilia paljastaa muutaman yksityiskohdan Elias-isosen kertomasta Harry Potter -aiheista iltasadusta – tämä jatkokertomus etenee ilmeisesti taas ensi kesänä.

- Sadussa on muun muassa Salaisuuksien kammion hampurilaisravintola, jossa onnettomat opettajat käyvät syömässä.

Johanneksen ensi kesän suunnitelmat ovat jo valmiina. - Haluan mennä Telttikselle, koska siellä on ihan huisin kivaa!

Johanna Sointula

 

TELTTIS

Telttaleiri 7-14 vuotiaille

Ilmoittautuminen 1.2. alkaen

www.aholansaari.fi

050 464 1000

 

Tapahtuu
Pe 15.12.
Klo 18
Uusin kirkkain sävelin -kuorokonsertti Oulunkylän vanhassa kirkossa. Lisätietoja
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.2018
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.2018
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.2018
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Kevätretki Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi